Back to top

Hat természetes gyógyszer meghűlés és influenza ellen

Abban az időszakban vagyunk, amikor a meghűlés vagy az influenza könnyebben ledönthet bennünket a lábunkról. Van néhány, a konyhában is megtalálható természetes orvosság, ami hozzájárulhat a gyorsabb gyógyuláshoz, sőt segíthet a megelőzésben is.

Ha folyamatosan megadjuk testünknek a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, megelőzhetjük a betegségeket. Megfelelő étrenddel és mozgással sokat tehetünk az egészségünkért. Ha mégis ledönt bennünket a megfázás vagy az influenza, használhatunk néhány természetes gyógyszert a konyhából a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Méz

Sokan választják a mézet édesítőként pozitív egészségügyi hatásai miatt. Antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, mely segíti a betegségek megelőzését, de a gyógyításban is fontos szerepe van. Használják megfázás és torokfájás gyógyítására.

Zöld tea

Influenza vagy megfázás esetén tökéletes lehet egy csésze tea. A zöld tea katekin nevű vegyületet tartalmaz, amely segíti az immunrendszert a betegség elleni harcban. Tudományosan bizonyított, hogy

azoknál, akik rendszeresen gargarizáltak katekin tartalmú oldattal, lényegesen alacsonyabb volt az influenza fertőzés kockázata.

Gyömbér

A gyömbér gyökeret érdemes gyakran használni a téli hónapokban. Tehetjük süteményekbe, levesbe, húsokhoz, de teát is készíthetünk belőle. Adjunk egy tálnyi forrásban lévő vízhez néhány szelet gyömbért. Kiváló a torokfájás és a köhögés enyhítésére.

Csípős paprika

A fűszeres ételek megfázás vagy influenza esetén nagy segítségünkre lehetnek. Hatékonyan tisztítják az orr-és arcüreget. A csípős paprika ízét a benne lévő kapszaicin nevű anyag adja, melynek számos jótékony hatása van. Az orrproblémák javításán túl hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint méregtelenítő.

Ajánlatos egy csésze forró vízbe egy evőkanál sót tenni, és azzal gargarizálni. Enyhíti a torokfájást és megállíthatja a fertőzést, mielőtt még rosszabbá válna a helyzet.

Fokhagyma

Egészségjavító és megőrző szerepe megkérdőjelezhetetlen. Egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amelynek erős baktérium- és vírusölő hatása van, így képes enyhíteni a megfázás tüneteit.

Számos kutatás szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztásával el is kerülhetjük a betegséget.

Forrás: 
food.news

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A növények is döntenek, emlékeznek

A kutatók szerint a növények számolhatnak, döntéseket hozhatnak, felismerhetik rokonaikat, sőt emlékezhetnek az eseményekre. Bár nincs agyuk, az emberekhez és állatokhoz hasonló módon tanulhatnak.

Visszaszorulóban a molyok, jönnek a poloskák – Növényvédelmi előrejelzés 39. hét

Az almamoly rajzása már a hónap eleje óta szünetel, a szilvamoly is csak nyugaton repül, a keleti gyümölcsmoly pedig már csak a birset veszélyezteti. A dióburok-fúrólégy lárvái most távoznak a lehullott dióból, hogy a talajban bábozódjanak, szőlőben sok a muslica – foltosszárnyú is –, a zöld vándorpoloska pedig szinte mindenütt ott van. Tegyünk hálót az ablakokra, mert amint hűvösebbre fordul az idő, tömegesen indul befelé.

Fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlat folytatása

Elkészült egy érdekes tanulmány az Európai Unió Horizon 2020 elnevezésű kutatás és fejlesztés programjából támogatva, mely a fenntartható méhegészségügyi jó gyakorlatról szól. 5 ország 6 egyeteme vett részt a munkában, melyet most közreadunk.

A Strabucks kínálata növényalapú termékekkel bővül

A kávélánc csapata elhatározta, hogy szembeszáll a lehetetlennel és egyre több terméket készít vegetáriánusok és vegánok számára. A vállalat növényalapú italokkal és ételekkel egészíti ki jelenlegi kínálatát, az eddig megszokott íz világgal új szendvicsek és kávék érkeznek üzleteikbe.

Ismét időszerű a rókaimmunizálás

Idén ősszel is sor kerül hazánkban a rókák veszettség elleni vakcinázására, amelyhez kapcsolódóan ezúttal is ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe az érintett térségekben. A csalétkek repülőgépes kihelyezése 2020. október 3-18. között zajlik majd a déli és keleti megyékben. A rendszeres rókavakcinázás eredményeképpen hazánkban évek óta nem fordult elő veszettség.

A méhészkedés nem más, mint csapatjáték

A szakmában elismert méhész, marketinges, megyei egyesületi vezető és boldog családanya. Simonné Venter Éva egy olyan sokoldalú személyiség, aki nem riad vissza a nehéz fizikai munkától sem, és büszkén mutatja a C és E kategóriára is alkalmas vezetői engedélyét. Derűs egyénisége és barátságos természete hozzájárul, hogy könnyen kapcsolatot teremtsen bármilyen korosztállyal.

Ezek II. Erzsébet kedvenc alkoholos italai - az egykori királyi főszakács szerint

Az Egyesült Királyság uralkodónője II. Erzsébet mód felett elfoglalt 94 éves korához képest. Amióta férje Fülöp herceg visszavonult fejedelmi teendőitől 2017-ben, a királynő azóta is eleget tesz udvari kötelezettségeinek, még a koronavírus idején is.

A világ legnagyobb paprikamutáns-gyűjteménye

A Szentes környéki fóliasátrak labirintusában található három nagy termesztőház, melyekben viszonylag szokatlan kinézetű paprikák élnek. Csilléry Gábor genetikai és nemesítési munkája mellett hosszú évtizedek óta gyűjt mutáns paprikákat, és néha paprikanemesítő kollégáitól is kap ilyen különlegességeket.

Az Európai Uniónak lépéseket kell tenni a túlhalászat ellen

A közleményt, amely a túlhalászat végetvetéséről szól 300 tudós írta alá, annak érdekében hogy megóvják az óceánok épségét. Az üzenet eljutott az Európai Unió környezetvédelmi biztosához, Virginijus Sinkevičiushez, aki az Óceánok és Halászatok megbízottja.

Brutálisak a hazai gyümölcsárak

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal drágult.