Back to top

Hat természetes gyógyszer meghűlés és influenza ellen

Abban az időszakban vagyunk, amikor a meghűlés vagy az influenza könnyebben ledönthet bennünket a lábunkról. Van néhány, a konyhában is megtalálható természetes orvosság, ami hozzájárulhat a gyorsabb gyógyuláshoz, sőt segíthet a megelőzésben is.

Ha folyamatosan megadjuk testünknek a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, megelőzhetjük a betegségeket. Megfelelő étrenddel és mozgással sokat tehetünk az egészségünkért. Ha mégis ledönt bennünket a megfázás vagy az influenza, használhatunk néhány természetes gyógyszert a konyhából a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Méz

Sokan választják a mézet édesítőként pozitív egészségügyi hatásai miatt. Antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, mely segíti a betegségek megelőzését, de a gyógyításban is fontos szerepe van. Használják megfázás és torokfájás gyógyítására.

Zöld tea

Influenza vagy megfázás esetén tökéletes lehet egy csésze tea. A zöld tea katekin nevű vegyületet tartalmaz, amely segíti az immunrendszert a betegség elleni harcban. Tudományosan bizonyított, hogy

azoknál, akik rendszeresen gargarizáltak katekin tartalmú oldattal, lényegesen alacsonyabb volt az influenza fertőzés kockázata.

Gyömbér

A gyömbér gyökeret érdemes gyakran használni a téli hónapokban. Tehetjük süteményekbe, levesbe, húsokhoz, de teát is készíthetünk belőle. Adjunk egy tálnyi forrásban lévő vízhez néhány szelet gyömbért. Kiváló a torokfájás és a köhögés enyhítésére.

Csípős paprika

A fűszeres ételek megfázás vagy influenza esetén nagy segítségünkre lehetnek. Hatékonyan tisztítják az orr-és arcüreget. A csípős paprika ízét a benne lévő kapszaicin nevű anyag adja, melynek számos jótékony hatása van. Az orrproblémák javításán túl hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint méregtelenítő.

Ajánlatos egy csésze forró vízbe egy evőkanál sót tenni, és azzal gargarizálni. Enyhíti a torokfájást és megállíthatja a fertőzést, mielőtt még rosszabbá válna a helyzet.

Fokhagyma

Egészségjavító és megőrző szerepe megkérdőjelezhetetlen. Egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amelynek erős baktérium- és vírusölő hatása van, így képes enyhíteni a megfázás tüneteit.

Számos kutatás szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztásával el is kerülhetjük a betegséget.

Forrás: 
food.news

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ökológiai gazdálkodási konferencia

Március 18-án, Kecskeméten biogazdálkodási ágazat stratégiai konferenciát rendez az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet. A fókuszban az új közös agrárpolitika áll, azon belül is az ökológiai ágazat kilátásai, a fenntartható gazdálkodás kihívásai és az azokra adható gyakorlati válaszok.

Semmiképpen ne hagyjuk ki a meggy és a cseresznye lemosó permetezését

Eddig úgy tűnik, nem sokat ártott a téli időjárás a cseresznye és a meggy klasszikus betegségeinek, ezért különösen fontos lesz, hogy ne hagyjuk ki a tél végi lemosó permetezéseket. Ha már a hideg nem gyérítette őket, hát tegyük meg mi. A tavaszi metszések során pedig ne felejtsük majd el eltávolítani a monília miatt elhalt ágakat, ezzel is csökkentve a fertőzés veszélyét.

A világ méztermelése és az uniós mézimport

A világ mézpiacának tavalyi alakulásáról még nincsenek pontos adatok, de a korábbi évek adatváltozásai is jól mutatják a nagyságrendeket és az irányokat, melyek nem feltétlenül kedveznek a hazai és más európai uniós méhészeknek. A méz százalékos pontosságú származásának, illetve minőségének feltüntetését célzó spanyol, francia és portugál törvénytervezeteket az Európai Bizottság elutasította.

Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez

Elérhetőek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez támpontot nyújtó útmutatók.

Brutális sáskajárás van Kenyában és félő, hogy nem állnak meg

Nagy a kockázata annak, hogy a Kenyával szomszédos országokat is letarolják a sáskák.

Syngenta innovációk a fenntartható gazdálkodásért

A Syngenta folyamatosan kutatja azokat a megoldásokat, amelyek révén nehéz körülmények közepette is sikeres lehet a gazdálkodás, hangzott el a vállalat hagyományos szezonnyitó rendezvénysorozatán, amelyet hét városban rendeztek az elmúlt hetekben.

Százszor nagyobb hozam

A Huvster nevű mexikói startup megmutatta, hogy zárt térben a szokásoshoz képest akár százszor nagyobb terméshozamot lehet elérni. Juan Succar és Jorge Lizardi, a Verde Compacto alapítói a városi vertikális mezőgazdaság új globális trendjének követői, Latin-Amerikában úttörők.

Savanyúságban is csak minőséget

A magyar ember szereti és rendszeresen fogyasztja a savanyúságot – mondja Renczésné Vajda Margit. Hinnünk kell neki, hiszen szakember, óriási tapasztalattal rendelkezik: közel négy évtizede dolgozik e területen. Ő volt az, aki „meghonosított” egy hazánkban addig szinte ismeretlen tevékenységet, a kimért savanyúság készítését és értékesítését.

Minden, amit a macskafürdetésről tudni érdemes

A legtöbb házi macska nem szeret fürödni. Az öntisztítás jól működik náluk. Viszont vannak helyzetek, amiket nem lehet megúszni szárazon.

Fortélyok trópusi gyümölcs vásárláshoz

Télen, amikor a mi éghajlatunk nem kényeztet el friss gyümölccsel, népszerűek a trópusi gyümölcsök. Néhány fortély alkalmazásával kiválaszthatjuk a legfinomabbakat.