0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Hat természetes gyógyszer meghűlés és influenza ellen

Abban az időszakban vagyunk, amikor a meghűlés vagy az influenza könnyebben ledönthet bennünket a lábunkról. Van néhány, a konyhában is megtalálható természetes orvosság, ami hozzájárulhat a gyorsabb gyógyuláshoz, sőt segíthet a megelőzésben is.

Ha folyamatosan megadjuk testünknek a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, megelőzhetjük a betegségeket. Megfelelő étrenddel és mozgással sokat tehetünk az egészségünkért. Ha mégis ledönt bennünket a megfázás vagy az influenza, használhatunk néhány természetes gyógyszert a konyhából a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Méz

Sokan választják a mézet édesítőként pozitív egészségügyi hatásai miatt. Antimikrobiális tulajdonsággal rendelkezik, mely segíti a betegségek megelőzését, de a gyógyításban is fontos szerepe van. Használják megfázás és torokfájás gyógyítására.

Zöld tea

Influenza vagy megfázás esetén tökéletes lehet egy csésze tea. A zöld tea katekin nevű vegyületet tartalmaz, amely segíti az immunrendszert a betegség elleni harcban. Tudományosan bizonyított, hogy

azoknál, akik rendszeresen gargarizáltak katekin tartalmú oldattal, lényegesen alacsonyabb volt az influenza fertőzés kockázata.

Gyömbér

A gyömbér gyökeret érdemes gyakran használni a téli hónapokban. Tehetjük süteményekbe, levesbe, húsokhoz, de teát is készíthetünk belőle. Adjunk egy tálnyi forrásban lévő vízhez néhány szelet gyömbért. Kiváló a torokfájás és a köhögés enyhítésére.

Csípős paprika

A fűszeres ételek megfázás vagy influenza esetén nagy segítségünkre lehetnek. Hatékonyan tisztítják az orr-és arcüreget. A csípős paprika ízét a benne lévő kapszaicin nevű anyag adja, melynek számos jótékony hatása van. Az orrproblémák javításán túl hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint méregtelenítő.

Ajánlatos egy csésze forró vízbe egy evőkanál sót tenni, és azzal gargarizálni. Enyhíti a torokfájást és megállíthatja a fertőzést, mielőtt még rosszabbá válna a helyzet.

Fokhagyma

Egészségjavító és megőrző szerepe megkérdőjelezhetetlen. Egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amelynek erős baktérium- és vírusölő hatása van, így képes enyhíteni a megfázás tüneteit.

Számos kutatás szerint a fokhagyma rendszeres fogyasztásával el is kerülhetjük a betegséget.

Forrás: food.news