0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 15.

A könyv: Arculat és identitás

Megjelent az "Arculat és identitás 2. Vezető magyar márkák tradicionális múlttal és innovatív jelennel” című könyv. A bemutatón V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa mondott köszöntőt.

Az esemény háttereként a Törley Pezsgőpincészet márványterme szolgált, melyet a Zsolnay gyárnak az a szecessziós mozaikja díszít, amit a Párizsi Világkiállítást követően ajándékozott a pécsi család a budafoki pincészetnek. A miniszteri biztos kiemelte,

a márkahűség megismerése közelebb visz a magyar lélek kifürkészéséhez. A sikeres márka alapja a folyamatos fejlesztés és megújulás.

Olyan illusztris kiadvány született meg, amely nem csak a szakmának, hanem a laikus olvasónak is élményt nyújt.

Kovács György, a házigazda Törley Pezsgőpincészet marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetője elmondta, a könyvben olyan márkákról olvashatunk, melyekben a fogyasztók megbíznak. Fontos az érzelmi kötődés a márka és a vásárlók között.

Gyulavári Tamás, PhD, egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem, Marketing és Média Intézet igazgatója kiemelte, identitás nélkül nincsen arculat. A megjelenéshez éppen az identitás adja a tartalmat, az alapokat. Míg az arculat változhat, az identitás generációkon ível át.

A könyvet Barák Péter, a könyv felelős kiadója és szerkesztője mutatta be.

Tíz évvel ezelőtt volt egy álmom, hogy létrehozzak egy könyvet, amely példaértékű magyar márkákat és azok arculatait mutatja be”

– mesélte a szakember. A kötet kimagasló sikereket ért el, több felsőoktatási intézmény, főiskola és egyetem ajánlott vagy kötelező olvasmánnyá választotta. Megjelenésekor az egyetlen arculattal foglalkozó szakkönyv volt Magyarországon, ami azóta sem változott.

Ezt az álmot az elmúlt másfél évben újrafogalmazta csapatával, és az eredmény még jobb lett mint a korábbi.

Az új kötet arra az egy kérdésre keresi a választ, hogy miként tud egy márka generációkon átívelően sikeres maradni. A könyv tizenkét jól ismert, nagy múltú és ma is nagyon sikeres magyar márkát mutat be a fordulatokban bővelkedő alapítástól, a kezdeti nehézségeken át, a napjainkban jelentkező kihívásokig.

A kötetben az alábbi márkákat mutatják be: Gerbeaud, Gödöllői Királyi Kastély, Gundel, Helia-D, Herend, Pöttyös, Richter Gedeon, Soproni, Szamos, Törley, Tungsram, Unicum.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu