0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Büszkék vagyunk kollégánkra, aki hivatalból iszik munkaidőben

Viniczai Sándor, kiadónk munkatársa, a Borászati Füzetek felelős szerkesztője kapta idén a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díját szakíró kategóriában.

A Magyar Sommelier Szövetség idén hatodik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente öt kategóriában – termelő, kereskedő, vendéglátó, szakíró és oktató – lehet elnyerni a szövetség tagságának szavazatai alapján. Az időközben komoly rangra szert tett elismerésben azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkássággal eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széles körű népszerűsítésére.

Az idén termelő kategóriában a szekszárdi Schieber Pincészet vehette át a Par Excellence díjat, a kereskedők között Kató András, vendéglátó kategóriában az egri Macok Bisztró, oktató kategóriában Horkay András, a szakírók közül pedig kiadónk munkatársa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Borszakírók Körének tagja, tapasztalt borbíráló, hazai és nemzetközi borversenyek zsűrijének rendszeres tagja, Viniczai Sándor

„Nagyon fontos, hogy kik adományozzák ezeket a díjakat, a Sommelier Szövetség elismerése pedig azért értékes számomra, mert ezek szerint olvassák a cikkeimet, és fontosnak, a munkájukhoz használhatónak tartják az azokban megjelenő információkat” –

fogalmazta meg Sándor, amikor arról kérdeztem, mit jelent számára az újabb elismerés a 2012-ben megkapott Év Szakújságírója díj, valamint a 2017-ben átvett Soó Rezső-díj után.

Mint elmondta, jelen pillanatban a Sommelier Szövetség képviseli azt a magasan képzett szakmai grémiumot, amely összekötő kapocs a borász és a fogyasztó között. Sokáig nem volt ennek jelentősége igazán, hiszen nem volt olyan színes borválaszték Magyarországon, ma viszont mintegy tízezer olyan borászatról tudunk, amelyek nemcsak termelnek, de forgalmaznak is.

„Ezek beillesztése az egyre inkább finomabb gasztronómiába már szakembert igényel, ők a sommelier-k. Ebben a körben, úgy gondolom, hogy igen jelentős figyelem, visszajelzés a díj, amit kaptam”

– fogalmazott.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu