Back to top

Így szákoljuk be a legjobb karácsonyi ajándékot horgász családtagjainknak

Idén minden eddiginél többen váltották ki állami horgászjegyüket Magyarországon, így a kérdés talán még sosem volt ennyire aktuális: karácsonyhoz közeledve vajon melyek a legkelendőbb termékek a horgászok körében? Ennek jártunk utána cikkünkben.

Ahogy azt már többször megírtuk: ez év nyarán átlépte a félmillió főt a regisztrált magyar horgászok száma. Noha e hobbinak – vagy nevezzük inkább sportnak – hazánkban komoly hagyományai vannak, tán még sosem volt akkora népszerűsége honfitársaink körében, mint napjainkban. Ebből adódóan elmondható, idén minden eddiginél többen vannak azok, akik karácsony közeledtével horgászcikkre fenik a foguk – avagy a horguk. A vásárlói szokásokról a Közép-Európa legnagyobb horgászboltjaként számon tartott soroksári WalterLand egyik munkatársával, Nagy Andrással beszélgettem. Megtudtam tőle,

a téli hónapokban a hozzájuk betérők nagy része leginkább a ruházati termékeket keresi: különösen népszerűek ilyenkor a meleg thermo ruhák, a csizmák és kesztyűk, vagy éppen a fűthető talpbetétek. Ezek többségét legfőképp a pergetőhorgászok vásárolják,

Fotó: andrewblackfishing.co.uk
akik előszeretettel válogatnak ilyenkor a különböző csalidobozok, s a módszerhez használatos botok, orsók és csalik közül is. „Népszerűek ebben az időszakban a különböző gumihalak, melyekkel a legtöbben süllőre, kősüllőre vagy éppen sügérre horgásznak – nagyobb méretekkel a „nagy” Dunán, kisebbekkel például a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, ultralight módszerrel” – magyarázta a bolt alkalmazottja.

Szavai szerint az ünnepi időszakhoz közeledve sokan érdeklődnek a különféle ajándéktárgyak iránt, illetve rendkívül kelendők ilyenkor a vásárlási utalványok is. Utóbbiakat többségükben olyan hölgyek vásárolják, akik tudják, hogy párjuk a horgászatnak – is – a szerelmese, annak ugyanakkor nincsenek tudatában, mely módszert, illetve módszereket űzi. Nagy András azt mondta, ha a vásárlónak akár minimális elképzelése is van arról, hogy az ajándékozni kívánt a horgászat mely ágát gyakorolja, örömmel ajánlanak számára az adott módszerhez illő botot, orsót vagy egyéb felszerelést.

Ha eltekintünk az ünnepektől:

a cég által értékesített termékek alapján is kijelenthető, hogy a feeder technika jelenleg a legnépszerűbb a magyar horgászok körében. Érdekesség azonban, hogy míg soroksári üzletükben – a környékbeli tavak okán – a method technika eszközeit, addig például a dunakeszi egységükben a hosszú előkés „műfajhoz” tartozó kiegészítőket keresik többen.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt is mutatják, hogy az úszós módszer sokat vesztett népszerűségéből a „hétköznapi” horgászok körében, a pergetés ugyanakkor egyre többeket hódít meg; a módszer űzőinek tábora a bojlisokéval vetekszik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Fortélyok trópusi gyümölcs vásárláshoz

Télen, amikor a mi éghajlatunk nem kényeztet el friss gyümölccsel, népszerűek a trópusi gyümölcsök. Néhány fortély alkalmazásával kiválaszthatjuk a legfinomabbakat.

Felszámolnák az illegális állatkereskedelmet

Az illegális állatkereskedelem ellen lép fel az Európai Parlament, keddi állásfoglalásában javaslatot tesz a kereskedők és tenyésztők szigorú nyilvántartására az egész Európai Unióban.

Sok kukorica, kevés búza?

Várhatóan kínálati piac lehet idén kukoricából és keresleti búzából – hangzott el csütörtökön az AGROmashEXPO keretében megrendezett gabonafórumon.

AM: fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket

A globalizáció veszélyezteti a nemzeti értékeket, kultúrákat, ezért fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke szerdán a Hungarikumok Klubja rendezvényén a Parlamentben.

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárva tartását Magyarország teljes területén annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal az érintkezés lehetősége, és ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szerdán.

Méhészeti egyesület: össze fog dőlni a mezőgazdaság a méhészek nélkül

Méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság, ezért az Európai Uniónak tisztességes piaci feltételeket kell biztosítania nekik - közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Lendületes volt a lengyel almalé-export

Jelentős mennyiségű volt 2018 és 2019 szeptember között a lengyel frissen préselt almalé exportja. Szokatlanul nagy mennyiséget vásárolt Magyarország is.

Brüsszelben tüntettek az európai méhészek

Az olcsó import és a hamisított méz ellen tüntettek európai méhészek Brüsszelben.

PwC: a vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábbak

A vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábban látják a globális növekedési kilátásokat a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.

Nagy, téli Nébih ellenőrzés: jól vizsgáztak az ünnepi vásárok

A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés – a korábbi évekhez hasonlóan –decemberben zajlott az ország teljes területén. A kormányhivatalok és a Nébih szakemberei csaknem 2.600 létesítményt és több mint 13.800 élelmiszert vizsgáltak.