Back to top

Így szákoljuk be a legjobb karácsonyi ajándékot horgász családtagjainknak

Idén minden eddiginél többen váltották ki állami horgászjegyüket Magyarországon, így a kérdés talán még sosem volt ennyire aktuális: karácsonyhoz közeledve vajon melyek a legkelendőbb termékek a horgászok körében? Ennek jártunk utána cikkünkben.

Ahogy azt már többször megírtuk: ez év nyarán átlépte a félmillió főt a regisztrált magyar horgászok száma. Noha e hobbinak – vagy nevezzük inkább sportnak – hazánkban komoly hagyományai vannak, tán még sosem volt akkora népszerűsége honfitársaink körében, mint napjainkban. Ebből adódóan elmondható, idén minden eddiginél többen vannak azok, akik karácsony közeledtével horgászcikkre fenik a foguk – avagy a horguk. A vásárlói szokásokról a Közép-Európa legnagyobb horgászboltjaként számon tartott soroksári WalterLand egyik munkatársával, Nagy Andrással beszélgettem. Megtudtam tőle,

a téli hónapokban a hozzájuk betérők nagy része leginkább a ruházati termékeket keresi: különösen népszerűek ilyenkor a meleg thermo ruhák, a csizmák és kesztyűk, vagy éppen a fűthető talpbetétek. Ezek többségét legfőképp a pergetőhorgászok vásárolják,

Fotó: andrewblackfishing.co.uk
akik előszeretettel válogatnak ilyenkor a különböző csalidobozok, s a módszerhez használatos botok, orsók és csalik közül is. „Népszerűek ebben az időszakban a különböző gumihalak, melyekkel a legtöbben süllőre, kősüllőre vagy éppen sügérre horgásznak – nagyobb méretekkel a „nagy” Dunán, kisebbekkel például a Ráckevei (Soroksári)-Dunán, ultralight módszerrel” – magyarázta a bolt alkalmazottja.

Szavai szerint az ünnepi időszakhoz közeledve sokan érdeklődnek a különféle ajándéktárgyak iránt, illetve rendkívül kelendők ilyenkor a vásárlási utalványok is. Utóbbiakat többségükben olyan hölgyek vásárolják, akik tudják, hogy párjuk a horgászatnak – is – a szerelmese, annak ugyanakkor nincsenek tudatában, mely módszert, illetve módszereket űzi. Nagy András azt mondta, ha a vásárlónak akár minimális elképzelése is van arról, hogy az ajándékozni kívánt a horgászat mely ágát gyakorolja, örömmel ajánlanak számára az adott módszerhez illő botot, orsót vagy egyéb felszerelést.

Ha eltekintünk az ünnepektől:

a cég által értékesített termékek alapján is kijelenthető, hogy a feeder technika jelenleg a legnépszerűbb a magyar horgászok körében. Érdekesség azonban, hogy míg soroksári üzletükben – a környékbeli tavak okán – a method technika eszközeit, addig például a dunakeszi egységükben a hosszú előkés „műfajhoz” tartozó kiegészítőket keresik többen.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt is mutatják, hogy az úszós módszer sokat vesztett népszerűségéből a „hétköznapi” horgászok körében, a pergetés ugyanakkor egyre többeket hódít meg; a módszer űzőinek tábora a bojlisokéval vetekszik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gyönyörű bundájuk volt a célpont

Számos európai ország már teljesen betiltotta a prémjükért tenyésztett állatok tartását. Mások olyan szigorú szabályokat vezettek be, amelyek gyakorlatilag veszteségessé teszik a prémtermelést.

A Strabucks kínálata növényalapú termékekkel bővül

A kávélánc csapata elhatározta, hogy szembeszáll a lehetetlennel és egyre több terméket készít vegetáriánusok és vegánok számára. A vállalat növényalapú italokkal és ételekkel egészíti ki jelenlegi kínálatát, az eddig megszokott íz világgal új szendvicsek és kávék érkeznek üzleteikbe.

Hatalmas dicsőségről mondott le a horgász

Az Ír-tengeren szállt hajóba egy horgász, nem sejtve, hogy aznap akkora halat akaszt, amekkorát még egy sporttársának sem sikerült az Egyesült-Királysághoz tartozó vizeken. Azonban nemcsak a fogás volt példaértékű, hanem a horgász hozzáállása is.

A hazai termékek előnyben részesítését kérik a sertéságazat szereplői a kiskereskedelmi láncoktól

Az afrikai sertéspestis németországi megjelenése miatt szervezett megbeszélést a sertéságazat meghatározói szereplőinek részvételével a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A termelők és a feldolgozók egyöntetűen arra kérik a kiskereskedelmi láncokat, hogy a hazai hústermékeket részesítsék előnyben a külföldiekkel szemben.

A méhészkedés nem más, mint csapatjáték

A szakmában elismert méhész, marketinges, megyei egyesületi vezető és boldog családanya. Simonné Venter Éva egy olyan sokoldalú személyiség, aki nem riad vissza a nehéz fizikai munkától sem, és büszkén mutatja a C és E kategóriára is alkalmas vezetői engedélyét. Derűs egyénisége és barátságos természete hozzájárul, hogy könnyen kapcsolatot teremtsen bármilyen korosztállyal.

Ezek II. Erzsébet kedvenc alkoholos italai - az egykori királyi főszakács szerint

Az Egyesült Királyság uralkodónője II. Erzsébet mód felett elfoglalt 94 éves korához képest. Amióta férje Fülöp herceg visszavonult fejedelmi teendőitől 2017-ben, a királynő azóta is eleget tesz udvari kötelezettségeinek, még a koronavírus idején is.

A Michelin és a Camso egy fedél alatt

A Michelin, a világ vezető mul­tinacionális gumiabroncsgyártója 2 évvel ezelőtt vásárolta fel a kanadai Camso vállalatot, amely az ipari és mezőgazdasági gumihevederes járószerkezetek legnagyobb gyártója a világon.

Brutálisak a hazai gyümölcsárak

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, miközben az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ezen belül a friss gyümölcsöké 46 százalékkal drágult.

Hogyan élték meg a gazdák az idei nehéz évet? - Kihívások és lehetőségek

Különös év az idei, a gazdák a megszokottnál is több kihívással szembesültek. A vírushelyzet, a szélsőséges időjárás mellett állatbetegségek, valamint az euró/forint árfolyam kedvezőtlen alakulása is nehezítette a dolgukat. Hogy élték ezt meg? Erről beszélgettek gazdálkodók, kereskedők, szaktanácsadók a 33. Bábolnai Gazdanapokon.

Megállapodást írt alá az Európai Unió és Kína

Megállapodást írt alá az Európai Unió és Kína azzal a céllal, hogy száz európai földrajzi árujelzőnek (a termék földrajzi származásának feltüntetésére használt földrajzi jelzés és eredetmegjelölés) Kínában, illetve száz kínai földrajzi árujelzőnek az unióban védelmet biztosítson azok jogtalan használatával és a termékutánzatokkal szemben - közölte az Európai Bizottság hétfőn az MTI szerint.