0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Gigaberuházás

A csuvasföldi termelők az utóbbi időben új ünnepet, a mezőgazdasági és élelmiszeripari munkások napját is tartják, ami az idén a Volga folyó melletti Csebokszári térségében épülő növényházkomplexum első üteme elkészültének megünneplésével vette kezdetét.

A teljes beruházás költsége 93,5 millió euró, amiből 22 hektáros növényházkomplexum épül, ennek fele, 11 hektár készült el az első ütemben. A ceremónián a Csuvas Köztársaság elnöke, Mihail Ignatyev köszönetét fejezte ki az Orosz Föderáció mezőgazdasági miniszterének, Dmitrij Patrusevnek a felelős döntésért, valamint az orosz agrárbank, a JSC Rosselkhozbank vezetésének a hitelnyújtásért. Kiemelte, hogy a beruházás nemcsak gazdasági, hanem társadalmi szempontból is hasznos, hiszen a régióban csaknem 460 új munkahelyet teremt, és teret nyit a fejlődésnek. Oxána Loug agrárminiszter-helyettes szerint a maga nemében egyedülálló a csuvasföldi növényházkomplexum.

Éves szinten 20 ezer tonna zöldség termelésére képes, és reményei szerint termékei megállják a helyüket a piacon.

A beruházás második üteme, a növényházegyüttes újabb 11 hektárja a tervek szerint 2020 októberére készül el. Alekszej Zsdanov, a JSC Rosselkhozbank alelnöke szerint ez jó példája annak, miképpen jöhet létre egy ultramodern létesítmény az agrárminisztérium, a bank és a helyi vezetés együttműködésével.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/rusteplica.ru