0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Karácsonyi ajándékötletek lovasoktól lovasoknak

Közeleg a szeretet ünnepe, s lassan itt az ideje, hogy készülj valami kedves kis aprósággal azok számára, akik fontosak neked.

Természetesen a legjobb barátod a lovardában a lovad/pónid, vele kezdjük a sort. Minek örülne vajon a legjobban? Talán egy szép új kötőféknek? Vagy egy új lótakarónak? Vagy szerinted a ló olyan, mint egy gyerek és ruhák helyett valami másra vágyik? Ha így gondolod, igazad van. A szép holmikban te látod őt még csinosabbnak, de ha azt szeretnéd, hogy örüljön, vegyél neki almát, répát vagy lócsemegét, vagy tölts vele több időt. Ez lesz számára az igazi ajándék, hiszen „tudod, hová helyezlek a szívemben… legelőre”.

Milyen ajándéknak örülne leginkább a lovas barátod? Egy lónak persze, de ezt nem neveznénk baráti figyelmességnek. Érdemes ajándékutalványt venni lovaglóórára, melyet közösen töltesz vele, vagy esetleg egy lovasshow-ra jegyet venni, melyre a szüleitekkel közösen mehettek el. Az élmény mindig a legnagyobb ajándék.

Ha kisebb összegben gondolkodtál, vagy úgy érzed, szeretnél valami személyes tárgyat adni, akkor adok néhány tippet, melyekből válogathatsz kedvedre.

1. Bármikor jó ajándék egy saját készítésű karácsonyi képeslap lovas rajzzal vagy festménnyel, melybe beleírhatod jókívánságaidat. Önálló vagy részajándékként is szuper lehet.

2. Ha nincs olyan jó kézügyességed – bár az ajándékoknál ez számít a legkevésbé –, akkor érdemes kis apróságokat összeválogatni egy kis dobozba. Próbálj olyan lovas apróságokat találni, melyek valahogy kötődnek a megajándékozotthoz. Például ha tarka pónin szokott lovagolni, ilyen mintájú ceruzát, tollat, kulcstartót, füzetet, mappát, bögrét, hajgumikat stb. válassz, de nagyon fontos, hogy mindig legyen a csomagban valami, amit te magad készítettél. Egy kis üzenet, egy képeslap, bármi.

3. Kedves ötlet lehet egy saját kézzel díszített persely, melybe gyűjtheti a pénzt saját lóra. Erre biztosan emlékezni fog.

4. Vállalkozó kedvűeknek ajánlom a profi kézműves ajándékokat: például varrj egy kis lófigurát, vagy egy egész ménest, vagy minden barátodnak más színű lovat és néha hozzátok össze őket játszani. Ez jelképezi, hogy egy „ménesbe” tartoztok.

5. Kizárólag haladóknak vagy anyuka segítségével: horgolt figura, patkó, vagy ha vicces akarsz lenni, kötött sál a lovacskájának.

6. Valami szép dísz készítése régi patkóból, ehhez kérd apu segítségét. Ennek a felnőttek is örülnek, s emellett a lópatkó szerencsét is hoz.

7. Könnyen készíthetsz barátságos, lófej alakú tárolókat az asztalra például filcből. A hobbiboltokban minden kelléket megtalálsz. Személyesebb lehet a lószőrkarkötő, bár az alapanyag beszerzése nem biztos, hogy könnyebb – legalábbis, ha meglepetést szeretnénk. Barátod kedvenc lovának/pónijának sörény- vagy farokigazításakor csenj el egy kis darabot, és abból sokféleképpen fonhatsz, gumizhatsz karkötőt. Mindenekelőtt tudd meg, hogy örül-e az ilyesfajta ajándéknak, mert nem mindenki szereti.

8. Kisebbeknek klasszikus, de talán a barátod is örülne egy szép és különleges vesszőparipának. Számtalan módon elkészíthető, de javasolt felnőtt segítségét igénybe venni. Bátran válogass a szebbnél szebb mintájú és tapintású anyagokból, melyeket otthon találsz, válassz vagány színű fonalat és már csak a seprűnyél kell. Ha magad szeretnéd készíteni, érdemes egy új pár zoknival nekivágni, de ha színkavalkádot szeretnél, akkor a varrógépre és anya segítségére is szükség lesz.

9. Nem kezdő feladat a lóalak fonalas kitöltése. Az alap elkészítéséhez egy ügyes férfikézre is szükség lesz, hiszen deszkával és szöggel kell dolgozni, de utána a tiéd a pálya. Igazi szépség kerülhet a barátod szobájának falára.

10. Jó ötlet lehet a színes papírból, kartonból, egyéb hobbiboltban kapható eszközökből készített lóalak, de nem kis kihívást jelenthet a lovas hógömb. Utóbbi elkészítéséhez rengeteg segítséget találhatsz az interneten, de a két legfőbb kellék egy befőttesüveg és egy kisméretű műanyag lófigura, ezen kívül pedig bármi, amit szeretnél és belefér.

11. Személyes ajándék a lovas szeretetbögre, melyben sok színes cetlit helyezhetsz el. Ezek, akár egy adventi kalendárium, minden felbontáskor más kedves feladatot rónak a barátodra. Például az egyiken állhat ez: „ma fél órát együtt legeltetünk”, vagy „ma mindenképpen pataápolást kell tartanod, de ha szeretnéd, segítek benne”.

12. Ha nemcsak a lovardában, hanem a konyhában is otthonosan mozogsz, ne feledkezz meg arról, hogy a lovas fahéjas süti vagy mézeskalács is kedves és hasznos ajándék lehet. Választhatsz lovas vagy patkó alakú szaggatóformát, de már a nyújtódeszkák között is találni lovasat. A díszítésben csak a képzeleted szabhat határt. Csomagolásként a celofán is jól mutat egy szép szalaggal és kis lovas – mondjuk sógyurmából készített – díszekkel, de egy alkalomhoz illő dobozt vagy tasakot is választhatsz.

Összeáll a kép?
Elérkeztünk puzzle-játékunk várva várt utolsó részéhez. Ha július óta összegyűjtötted mind az öt fotórészletet, akkor illeszd a helyére még az itt látható hatodikat is, az összeállított képet fotózd le, és
küldd el szerkesztőségünknek a tompe.anna@magyarmezogazdasag.hu címre (vagy ragaszd fel egy papírra, és a borítékon „Pegazus puzzle” felirattal a Magyar Mezőgazdaság Kiadó, 1141 Budapest,
Mirtusz utca 2. címre postázd). A leggyorsabb beküldőket a Horze hasznos lovas kellékeivel és lapelőfizetéssel lepjük meg.

Minden esetben vigyázz arra, hogy az ajándékod személyes legyen! Mindig legyen benne a kezed munkája, bármit is adsz.

Remélem, tudtam adni néhány tippet és megpróbálkozol valamelyikkel idén te is. Még rengeteg egyedi ötleted lehet, ne rekedj meg a legkézenfekvőbb dolgoknál. Légy eredeti és szánd rá az idődet, hogy olyat adhass, aminek valóban örülnek. Meglátod, nem marad el a siker!

Tipp: ló- és lovasbarátaid mellett ne feledkezz meg oktatódról sem. A fent felsorolt ajándékok bármelyikének örülne a kis apróságok közül, s te pedig meghálálhatod egész éves áldozatos munkáját ezzel a kis figyelmességgel.

Áldott és békés készülődést kívánok nektek!

 

Forrás: Pegazus