0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Kihelyezett egyetemi órák a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark nemcsak az óvodás, az általános és a középiskolás korosztály számára tart tematikus szakvezetéseket, hanem egyetemistáknak is. Jó példa erre különböző felsőoktatási intézményekkel kialakított együttműködés. Az hallgatók ennek köszönhetően kihelyezett órákon tanulmányozhatják a Vadasparkban folyó munkát és az állatok viselkedését a park trénere, Burányi Virág segítségével.

A Budakeszi Vadasparkban idén több agrártudományi, állatorvosi és természettudományi felsőoktatási intézmény tartott kihelyezett órákat, amelyek keretében a Vadaspark egyik szakembere osztotta meg tapasztalatait, ismereteit a hallgatókkal. 

Az idei első alkalommal, februárban a Szent István Egyetem általános és alkalmazott etológia óráján, Tóthné Dr. Maros Katalin egyetemi docens kurzusán tartott előadást  a Vadaspark trénere, Burányi Virág.

Májusban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem összehasonlító etológia órája zajlott a Budakeszi Vadasparkban Gergely Anna, a Természettudományi Kutatóközpont Pszichobiológiai Csoportjának tudományos segédmunkatársa vezetésével.

Az egyetemi kurzusok októberben folytatódtak, amikor is dr. Sátori Ágnes állatorvos Társállatok és az ember kapcsolata című óráján adott elő Burányi Virág az Állatorvos-tudományi Egyetemen. Novemberben pedig szintén az Állatorvos-tudományi Egyetemen hallgatói számára a viselkedési problémákról volt kihelyezett gyakorlati óra a Vadaspark trénerének bevonásával.

A vadasparki foglalkozásokon a modern állatkertek és vadasparkok szerepét, az ezekben az intézményekben folyó oktató és kutatómunkát, a különböző fajmegőrzési programokat mutatták be a hallgatóknak. Az egyetemisták a videós elemzések során megismerhették néhány faj természetes, illetve abnormális viselkedésének főbb jellemzőit. A Budakeszi Vadaspark munkatársainak részvételével zajlott órák az állatkerti állatok fizikai és mentális jólétére való törekvés, a környezetgazdagítás és az állattréningek témáját is felölelték. A hallgatók személyes történetekkel is megismerkedhettek az állatok kapcsán, illetve kipróbálhatták, milyen egy-egy faj viselkedését etogrammal kódolni.

Forrás: Budakeszi Vadaspark