0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Menő ajándék az olaszoknál a kézműves élelmiszer

Minden harmadik olasz kézműves élelmiszert vagy bort ajándékoz karácsonyra, van, aki 1000 Eurót költ, derült ki egy friss felmérésből.

Minden harmadik olasz élelmiszert vagy bort helyez a karácsonyfa alá családtagjai vagy barátai számára, ez a legújabb ajándékozási trend, amely különösen a kézműves specialitásokat részesíti előnyben.

Ebben az évben az olaszok mintegy 30 százaléka döntött úgy, hogy szeretteiket vagy barátaikat borral és helyi élelmiszer különlegességgel ajándékozzák meg,

derült ki a Coldiretti olasz gazda szövetség által megrendelt közvélemény-kutatása alapján.

A felmérés azt mutatja, hogy évről évre egyre nagyobb divat, hogy ezeket az ajándékokat adják karácsonyra. Ezek közül a legelegánsabb és a legjobban várt ünnepi meglepetés a hagyományos ünnepi ételsor egy-egy eleme, például a hagyományos panettone vagy pandoro torta dekoratív dobozban, egy üveg borral, esetleg pezsgővel, kézműves csokoládéval és egyéb finomságokkal körítve.

Nagy az érdeklődés az ünnepek előtt a kiváló minőségű regionális sajtok, az érlelt húsok, valamint a legújabb trend szerint az ókori gabonafajtákból előállított kézműves üzemekből származó tészták iránt. Széles körben elterjedt az a szokás, hogy korlátozott mennyiségben előállított, családi borpincékből vásárolják meg az ünnepi asztalra és az ajándékba szánt borokat.  

Értékes karácsonyi ajándéknak számít a legjobb minőségű szűz olívaolaj, amelyet közvetlenül a termelőktől, például Umbria-tól rendelnek meg.

A felmérés egy meglepetéssel is szolgált, a legújabb trend a legjobb szarvasmarhafajtákból készült drága húsok iránti kereslet.

Az olaszok kedvenc élelmiszereiket dupla mennyiségben vásárolják decemberben: gondolnak az otthoni ünnepi menüre és az ajándékozásra is. A beszerzés gyakran a termelők erre a célra szervezett karácsonyi vásárain történik, ahol minden egyes élelmiszer-ajándékot minőségi bizonyítvánnyal és védett, regionális termékvédjeggyel ellátva árulnak.

A felmérés azt is kiderítette, hogy

ebben az évben a családok 52 %-a 100 és 300 Euró közötti összeget különített el ajándékokra, de 14 %  akár 1000 Eurót is elkölt ebben az időszakban ajándékokra.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/farmer.pl