0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Süle Katalint választotta alelnöknek a nak küldöttgyűlése

Süle Katalint választotta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlése a köztestület általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnökének, 2019. december 19-én, Gödöllőn tartott ülésén.

Kis Miklós Zsolt, a NAK eddigi, általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke lemondott posztjáról. A megüresedő alelnöki pozícióra Süle Katalint választotta meg ma az országos küldöttgyűlés.

Süle Katalin 2013-tól tölti be a kamara Zala megyei elnöki tisztségét, valamint 2015-től a NAK elnökségi szóvivője.

1979-ben született, Zircen, állattenyésztéssel foglalkozó családban. Okleveles agrármérnökként végzett a Veszprémi Egyetem keszthelyi Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán, 2004-ben, majd 2011-ben közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Az alapoktól indította el húsmarhatenyésztő vállalkozását 2010-ben; a gazdaság 2016-ban bemutató üzem, 2017-ben törzstenyészet minősítést kapott.

Kezdeményezésére alakult meg 2011-ben a Peti Bükki Gazdakör, amelynek jelenleg is elnöke, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Zala megyei elnöke. Süle Katalin a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben is képviseli, Magyarország Kormányának delegáltjaként tagja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak.

2014-ben neki ítélték az „Év Agrárembere”-díjat Fiatal Gazda kategóriában.

A most megválasztott Süle Katalinnal együtt négy országos alelnöke van a NAK-nak:

  • Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök
  • Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnök
  • Süle Katalin általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnök
  • Zászlós Tibor mezőgazdaságért felelős országos alelnök

 

Forrás: NAK sajtóközlemény