Hozzávalók:
• muflongerinc
• zöldségek: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé
• fűszerek: szegfűszeg, szegfűbors, kakukkfű, rozmaring, só, bors
• hagyma, fokhagyma
• mustár
• tejszín
• vaj
Elkészítés:
A muflongerincet a zöldségekkel és a fűszerekkel, a hagymával puhára főzzük, lassan, alacsony hőmérsékleten. A főtt húst saját levével együtt botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt.
Továbbá fél kilónyi masszához 10 dekányi vajat keverünk, hogy kenhető legyen. Ízesíthetjük még borssal, sóval, őrölt szegfűszeggel, majd hűtőszekrénybe tesszük.
A somot sok cukorral összefőzzük, majd passzírozzuk, turmixoljuk, végül zselatinnal összefőzzük. Leveles tésztából háromszögeket vágunk, megszórhatjuk köménymaggal, szezámaggal esetleg sajttal, megsütjük.
Ehhez hasonló recepteket a Kertbarát Magazin decemberi mellékletében olvashat – Az „Ünnepi Asztal – Vad- és halételek” melléklet az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 támogatásával készült.