0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Ne féljünk a vadhústól! Muflonpástétom

Érdemes megbarátkozni a vadhúsokkal, mert változatosabbá egészségesebbé tehetjük vele az étkezéseinket.

Hozzávalók:

• muflongerinc

• zöldségek: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé

• fűszerek: szegfűszeg, szegfűbors, kakukkfű, rozmaring, só, bors

• hagyma, fokhagyma

• mustár

• tejszín

• vaj  

Elkészítés:

A muflongerincet a zöldségekkel és a fűszerekkel, a hagymával puhára főzzük, lassan, alacsony hőmérsékleten. A főtt húst saját levével együtt botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt.
Továbbá fél kilónyi masszához 10 dekányi vajat keverünk, hogy kenhető legyen. Ízesíthetjük még borssal, sóval, őrölt szegfűszeggel, majd hűtőszekrénybe tesszük.

A vargányahabhoz a gombából pörköltet készítünk. Teszünk hozzá vajat, tejszínt, majd összeturmixoljuk. Szűrőn áttörjük, habszifonba tesszük, és kész a vargányahab. Szinte minden gombás étel remek kiegészítője.

A somot sok cukorral összefőzzük, majd passzírozzuk, turmixoljuk, végül zselatinnal összefőzzük. Leveles tésztából háromszögeket vágunk, megszórhatjuk köménymaggal, szezámaggal esetleg sajttal, megsütjük.

Ehhez hasonló recepteket a Kertbarát Magazin decemberi mellékletében olvashat – Az „Ünnepi Asztal – Vad- és halételek” melléklet az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 támogatásával készült.

 

Forrás: Kertbarát Magazin