Hozzávalók:
• 4 db 30-35 dkg-os konyhakész pisztráng
• só, pár szem borókabogyó
• friss petrezselyem
A tojásos burgonyasalátához:
• 50 dkg burgonya
• 4 tojás
• 1 lilahagyma
• 1 ek mustár
• 2 ek majonéz
• 1 pohár tejföl
• só, bors, csipetnyi cukor
Elkészítés:
Hideg vízben átmossuk, majd vastagon besózzuk a pisztrángokat. Ebben a sórétegben hagyjuk állni 1-2 órán keresztül. Ezt követően hideg vízben újra átmossuk, majd leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. Kívül-belül megsózzuk a halakat, és a belsejükbe 3-4 szem borókabogyót és 2 szál friss petrezselymet rakunk.
A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Keményre főzzük a tojásokat is. A mustárból, majonézből, tejfölből sóval, borssal, csipetnyi cukorral elkészítjük a mártást. A héjától megtisztított főtt burgonyát és a tojásokat felkarikázzuk, majd a vékony szeletekre szelt lilahagymával együtt a mártásba forgatjuk. Hidegen tálaljuk.
Ehhez hasonló recepteket a Kertbarát Magazin decemberi mellékletében olvashat – Az „Ünnepi Asztal – Vad- és halételek” melléklet az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 támogatásával készült.