0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ne féljünk a vadhústól! Füstölt pisztráng

Érdemes megbarátkozni a vadhúsokkal, mert változatosabbá egészségesebbé tehetjük vele az étkezéseinket.

Hozzávalók:

• 4 db 30-35 dkg-os konyhakész pisztráng

• só, pár szem borókabogyó

• friss petrezselyem

A tojásos burgonyasalátához:

• 50 dkg burgonya

• 4 tojás

• 1 lilahagyma

• 1 ek mustár

• 2 ek majonéz

• 1 pohár tejföl

• só, bors, csipetnyi cukor

Elkészítés:

Hideg vízben átmossuk, majd vastagon besózzuk a pisztrángokat. Ebben a sórétegben hagyjuk állni 1-2 órán keresztül. Ezt követően hideg vízben újra átmossuk, majd leitatjuk róluk a felesleges nedvességet. Kívül-belül megsózzuk a halakat, és a belsejükbe 3-4 szem borókabogyót és 2 szál friss petrezselymet rakunk.

Meleg füstön 20 perc alatt készre füstöljük úgy, hogy félidőben egyszer megfordítjuk.

A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Keményre főzzük a tojásokat is. A mustárból, majonézből, tejfölből sóval, borssal, csipetnyi cukorral elkészítjük a mártást. A héjától megtisztított főtt burgonyát és a tojásokat felkarikázzuk, majd a vékony szeletekre szelt lilahagymával együtt a mártásba forgatjuk. Hidegen tálaljuk.

Ehhez hasonló recepteket a Kertbarát Magazin decemberi mellékletében olvashat – Az „Ünnepi Asztal – Vad- és halételek” melléklet az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 támogatásával készült.

Forrás: Kertbarát Magazin