0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gél formátumú táp napos- csibéknek

A francia iNFeed cég Solubird komplett takarmánygéljét kifejezetten naposcsibék etetésére és itatására fejlesztették ki, méghozzá arra az időszakra, amíg a keltetőből a gazdaságokba szállítják őket.

A takarmánygél egy szabadalmaztatott tégelyben van, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse a csibék táplálékfelvételét a kikelés utáni időszakban.

A Solubird könnyen emészthető összetevőkből áll, így kukorica- és szójafehérje-koncentrátum, valamint spirulina található benne. Ez utóbbi javítja a fiatal madarak energiaellátását és a tápanyagok emészthetőségét.

Ezeken felül a készítményben található kalcium-butirát, amely elősegíti a másodlagos szervek fejlődését, lehetővé teszi az emésztőrendszer és az immunrendszer gyors felépülését. Számos terepi vizsgálat, valamint több kísérlet is bizonyította, hogy a naposcsibék korai táplálásának hatékonysága növekedett a Solubird alkalmazásával, mindezeken felül javítja a teljes tenyészteljesítményt, és alapja lehet az antibiotikumok nélküli sikeres tenyésztésnek.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/www.infeed.fr