0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az Agrármarketing Centrumhoz kerül a közösségi bormarketing

Szétválasztják a közösségi bormarketinggel és a klasszikus borturizmussal kapcsolatos feladatokat.

A Magyar Közlöny 216. számában megjelent a 1795/2019. (XII. 23.) Korm. határozat a közösségi bormarketing agrárpolitikáért felelős miniszter részére történő átadásával járó feladatokról.

A határozat értelmében a kormány elrendeli 150 millió forint beépülő jelleggel történő átcsoportosítását a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvényben a Turisztikai fejlesztési célelőirányzat jogcímcsoport terhére, az Agrármarketing célelőirányzat jogcímcsoport javára.

A kormány továbbá felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét és az agrárminisztert, hogy gondoskodjanak a közösségi bormarketing feladat átadásával kapcsolatban a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) közötti átadás-átvételi megállapodás megkötéséről.

A turizmus.com információi szerint a borturizmussal kapcsolatos feladatok továbbra is a Magyar Turisztikai Ügynökség hatáskörébe tartoznak, azaz szétválasztásra került a közösségi bormarketing (AMC) és a klasszikus borturisztikai feladatok (MTÜ).

Forrás: turizmus.com