0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

AM: új vezérigazgatókat neveztek ki négy állami erdőgazdaság élére

Négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba az év elején, az új vezetők kinevezését Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára adta át - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az államtitkár egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét.

Január 7-étől Ábrahám István a soproni székhelyű TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., Dobre-Kecsmár Csaba az Egererdő Zrt., Fehér István a kaposvári székhelyű SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., Ripszám István pedig a pécsi székhelyű Mecsekerdő Zrt. új vezérigazgatója.

Az új vezetők mindegyike a helyi erdők kezelésében tapasztalattal rendelkező erdőmérnök szakember – jelezte az agrártárca.

A tájékoztatás szerint az AM irányítása mellett működő állami erdőgazdasági cégcsoport összesen 22 részvénytársaságot foglal magába, amelyek csaknem 1 millió hektár állami tulajdonú erdőt kezelnek. Gazdálkodásuk eredményeként az állami erdőterület a magyar erdők szénmegkötő kapacitásának mintegy felét adja, miközben a társaságok által működtetett turisztikai létesítmények évente több mint 3,3 millió regisztrált vendéget szolgálnak ki.

Forrás: MTI