0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A karácsony ajándéka: karácsonyfák segítenek a hurrikán áldozatául esett parkon

Egy New Jersey-ben található állami park a 2012-ben tomboló Sandy hurrikán óta nem a régi, azonban a most adományozott kétezer karácsonyfának köszönhetően várhatólag hatalmas átalakuláson fog keresztülmenni.

A hurrikán 2012-ben huszonnégy államon és a teljes keleti parton tombolt végig. Noha az Island Beach State Park helyreállítása érdekében jelentős erőfeszítéseket tettek, Jennifer Clayton, a park felügyelője szerint további segítségre van szükség – írja a CNN.

A park többek között rókáknak és sasoknak, valamint több mint 400 növényfajnak ad otthont. A tengerpart 10 mérföldön át húzódik sűrű erdőkkel, homokdűnékkel és lápokkal.

Amikor a park hivatalos oldala az online közösségéhez fordult segítségért, az volt a cél, hogy legalább 200 karácsonyfát gyűjtsenek. Meglepetésükre most 2000 fájuk van.

A fák remélhetőleg segítenek „enyhíteni olyan problémákat, mint az éghajlatváltozás, a tengerszint emelkedése és a vihardagályok” – mondta Clayton, aki dűnék folyamatos károsodását az éghajlatváltozásnak tulajdonítja. A csapatuk ugyanis egyre több és több kopár területet fedez fel.

„A parknak adományozott fák hozzájárulnak a dűnerendszerünk fejlesztéséhez azáltal, hogy kitöltik azokat a területeket, ahol a legnagyobb szükség van rájuk” – írta a park a Facebookon. A fák többek között abban is segítenek, hogy felfogják a szél által fújt homokot.

Forrás: CNN