0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Segítenek megélni a pillanatot

Úgy tűnik, hogy van valami különleges és rejtélyes abban, ha lovakkal vagyunk kapcsolatban. Bármilyen életkorú is az ember, vonzza a lovak varázslatos szépsége, eleganciája, fenséges testtartása és ereje. Ezért úgy tűnik, hogy ma a lovak jelenléte különböző módon megváltoztatja az embereket.

Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy ha lovak társaságában vannak, megváltozik az emberek agyhullám-mintázata. A lovak jelenlétében jobban megéljük a jelen pillanatot, megnyugszunk, jobban koncentrálunk és összpontosítunk egy dologra. Átalakulunk.

Különösen az elmúlt húsz évben többet megtudtunk a lovak társaságában jelentkező kedvező hatásokról, és ezt kihasználtuk az ügyfelekkel való terápiás találkozók során.

Az ember-ló kapcsolattal összefüggő pozitív tapasztalatok mélyreható gyógyulást mutattak a fizikai, érzelmi és mentális bajok esetén is.

Ennek eredményeként autista gyermekek gyakran kezdenek új szavakat mondani, vagy gyakrabban fejezik ki magukat. Ezen túl bántalmazott nők gyógyítják magukat, felépítik az énhatárokat, felállnak és magabiztosabbak lesznek. A főnökök érzékenyebb vezetőkké válnak, a csapatok együtt fejlődnek, amikor megpróbálnak lovas feladatokat elvégezni.

Háborús veteránok úgy érzik, hogy jobban meg tudnak birkózni azzal, amin keresztülmentek; a traumatikus élmények is kezelhetők lovak jelenlétében a szomatikus megtapasztalás révén, és még sorolhatnánk.

Csodálatos megfigyelni, amikor visszahúzódó, félelemmel teli embereket rávezetünk arra, hogy a szívükkel kapcsolódjanak, és magabiztossá válnak, amikor egy akadálypályán egy 500 kilogrammos állatot irányítanak. A lovak érzékeny lények. Mindig óvatosak és érzékenyek a környezetükben zajló eseményekre. Ugyanannyi személyiségük, fizikai képességük és korlátjuk van, mint az embereknek, akikkel dolgoznak. A legjobb az egészben, hogy a lovak soha nem hazudnak, azonnal és őszinte visszajelzéseket adnak. Ezt a visszajelzést használjuk a lovakkal való oktatás során.

A lovas tapasztalati tanulás szórakoztató és élvezetes lehet, megszünteti a blokkokat és felszabadít, éleslátást ad és átalakít.

Ezek a foglalkozások visszavezethetnek minket a természetes egyensúlyhoz, hogy bízhassunk képességeinkben.

Forrás: Pegazus