0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Hat fiatalt díjazott az agrárkutatási központ a nemzeti agrártehetségek versenyén

Egyenként másfél millió forinttal három doktoranduszt és három fiatal kutatót díjazott a 2019 őszén meghirdetett agrártehetségek versenyén a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - mondta Gyuricza Csaba főigazgató hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a pályázat a magyar fiatalok agrár irányultságú innovációinak megismertetésére született.

Összesen 64 pályázat érkezett be az ágazat minden területéről – mondta, megjegyezve, hogy ez is azt bizonyítja, hogy Magyarországon rengeteg olyan kutatás és fejlesztés zajlik, amelyek a gyakorlatban is hasznosíthatók.

A NAIK szeretné, ha ez a díj egy olyan elismerés lenne, amely nemcsak anyagi értelemben, hanem presztízs, kutatási lehetőségek terén is meghatározná a díjazottak pályáját – hangsúlyozta a főigazgató.

Kovács Levente, a pályázat egyik díjazottja a tejelő szarvasmarhák jólétét vizsgálta stressz és az ellés körüli időszakban. Ez két gazdaságilag nagyon érzékeny időszak a tejelő szarvasmarhatartó gazdaságok számára – mondta a díjazott, kiemelve, hogy a területen végzett kutatása révén az állatokon mérhető paraméterek – légzésszám, mozgás, szívritmus szám – elemzésével új információkat tud nyújtani a gazdáknak.

Gyuricza Csaba bejelentette, hogy a beérkezett pályázatok magas száma és jó minősége miatt a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ idén is meghirdeti a pályázatot.

Forrás: MTI