Back to top

Sör készül a reptéri melléktermékből

Rengeteg vizet gyűjtenek össze a repülőtereken a légkondicionáló berendezésekből. Az amerikai San Diegoban úgy döntöttek, sört készítenek belőle.

Az emberek egyre tudatosabbak és megoldásokat keresnek az újrahasznosításra, valamint az éghajlatra gyakorolt ​​káros hatások csökkentésére. A repülőt tartják az egyik legszennyezőbb közlekedési eszköznek, de az amerikai San Diego repülőterét működtető társaság eredeti módon közelítette meg  ezt a kérdést.

Céljuk, hogy a légkondicionáló berendezésekből összegyűjtött vizet újrahasznosítsák.

Évente körülbelül 380 000 liter vizet gyűjtenek be a repülőtéren légkondicionálókból, amit eddig többek között járdák, felszerelések, járművek és épületek tisztítására használtak.

De az összegyűlt mennyiség csak egy részét tudták felhasználni, azért úgy döntöttek, hogy a többiből sört főznek.

A közeli sörgyár, a Ballast Point Brewing, valamint egy ipari víztisztító társaság, a Water Works  dolgozták ki a módszert. A szokatlan összetevőből készült ital gyártásával foglalkozó szakértők szerint a légkondicionálókból kifolyó víz elég tiszta, de további tisztítási folyamatoknak vetik alá. Az így készült ital semmilyen módon nem különbözik a többi sörtől.

A légkondicionálókból származó kondenzvíz nem tűnik túl étvágygerjesztőnek, ám

a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a SAN Test Pilot névre keresztelt sör a lehető legjobb minőségű legyen.

A SAN Test Pilot könnyű, világos sör, zamatában érett gyümölcsök érezhetők, aromája a Dortmunder-re hasonlít.

- Cégünk mindig arra törekszik, hogy erőfeszítéseket tegyen a fenntarthatóság érdekében, ez a sör egyedülálló és innovatív módon igazolja a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünket - mondta Kim Becker, a San Diego repülőtér regionális irodájának elnöke.

Forrás: 
haps.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

Réspiacra dolgoznak: a kínálatban feketegyökér és gyermekláncfű is szerepel

A zöldség-gyümölcs forgalomból mind nagyobb szeletet hasítanak ki az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok, folyamatos áruellátásuk csak a termelők összefogásával lehetséges. Franciaországban egyes termékekből, például paradicsomból és almából néhány termelői szervezet szinte lefedi az egész piacot, nehéz lenne velük versenyezni.

Nem, az ivóvíz nem pusztítja el a koronavírust

Az interneten és különböző közösségi média platformokon elterjedt egy olyan hír, mely szerint a rendszeres vízivás megóvhat minket a koronavírustól. Mítoszrombolás következik.

Borkóstolás Pincenavigátorral

Új élmények szerzésében és új borok felfedezésében egyaránt segít a Pincenavigátor. A mobilalkalmazást a Zalai Borút Egyesület fejlesztette, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézettel együttműködésben.

Kapcsolj le: digitális térben zajlik idén a Föld Órája

A Föld Óráján minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, a fenntartható jövő és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Kiemelkedő hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, az NKFIH elnökének vezetésével, 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat ítélt oda. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2019. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztása titkos szavazással történt.

A KWS gazdálkodóknak készült digitális megoldása design-díjat kapott

A myKWS mezőgazdasági termelők számára készült digitális megoldás, szolgáltatás kategóriában elnyerte a 2020-as iF Design Award díjat. A díj számos tudományágban, egyebek mellett a belsőépítészet, a csomagolás és a szolgáltatások területén ismeri el a kivételes tervezési eredményeket.

NAK: új digitális megoldások fejlesztése az agrárium hatékonyságának növeléséért

A nagyvállalatok és innovatív agrár startupok együttműködéseit segítette elő az első hazai agrár startup program, a NAK TechLab. A mezőgazdaság digitalizációjával a szektor versenyképességét növelhetik az innovatív megoldások, a programban résztvevő cégek pedig a fejlesztések piacra lépését segítik.

"Önképző" növényhatározó applikációk

A mobiltelefonok a telefonálás mellett már rengeteg más dolgot is tudnak. Fényképezőgépként, diktafonként, rádióként, útvonaltervezőként, zseblámpaként, zenelejátszóként, sőt akár vérnyomásmérőként is használhatjuk őket, és még számos más eszközt is helyettesítenek. Miért ne használhatnánk növényhatározásra is telefonunkat?

Mi lenne, ha a napelem éjszaka is működne?

Mi lenne, ha a napelemek éjszaka működnének? Egy amerikai egyetem professzora és végzős hallgatója egy tanulmányban írja le az első hallásra mulatságos és ellentmondásos ötletet, mely lehet új távlatokat nyit a megújuló energiaforrások felhasználásának területén.