„Tudjuk, hogy egy átalakulási folyamatban vagyunk. Tudjuk azt is, hogy ez a folyamat még nem ért véget. De minderre pozitívan kellene reagálni és el kellene ismerni“, mondta Rukwied, hangsúlyozva, hogy a mezőgazdaság mára már sok társadalmi elvárást átültetett a maga tevékenységébe.
„Ha a fogyasztó agrárfordulatot akar, kétségkívül többet kell az élelmiszerért fizetnie“, ugyanakkor „a nagy értékű termékek értéke ez idő szerint még nem tükröződik vissza azok árában“. A német gazdák készek az állatartás feltételeinek átalakítására, s az annak finanszírozásában való állami közreműködés is sokat segít;
mondta az elnök.
A január 16-án megnyitásra kerülő és az idén Horvátország díszvendégi részvételével megrendezett Nemzetközi Zöld Hét az idén is betölti majd „a világ kulináris utazást kínáló legnagyobb konyhája“ szerepét, kiegészülve olyan különlegességekkel, mint a rendezők szerint „lélegzetelállító“ virág-csarnok, a Hippologica lovasrendezvény és számos egyéb külön-bemutató.