Back to top

Újra kiosztásra kerül az Év Bortermelője díj

A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. A díjazott, Koch Csaba borász tiszteletére 2020. február 9-én pazar gálaebéddel és nagyszabású borkóstolóval készül a Magyar Bor Akadémia. 

Idén a Gálaebéd 2020. február 9-én, vasárnap 11.30 órakor, ÚJ HELYSZÍNEN, az InterContinental Budapest Báltermében (1052 Budapest Apáczai Csere J. u. 12-14.) kerül megrendezésre.

A korábbi évekhez hasonlóan, a rendezvény díszvendége lesz Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke!

A rendezvény állófogadással kezdődik (11.45 órától). Ennek során vendégeink, egy órás időtartamban, apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 6 borász remek borait.

Ezt követően, az ültetett formában bonyolított ebéd négy fogása következik, amely az „Év Bortermelője” boraira komponálva, a korábbi évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei közreműködésével készül. A fogások között különleges kulturális programokkal szórakoztatjuk a közönséget, illetve itt kerül majd átadásra maga a díj is.

Az ízek mesterei lesznek: dr. Novics György – Magyar Örökös Halfőzőbajnok; Oláh Zoltán – séf, Castellum Hotel; Száger Gyula – séf, Pest-Buda Étterem; Zoboki Zoltán – séf, Disciple Auguste Escoffier, Gullner Gergő – executive chef, InterContinental Budapest; Ványi László gasztronómiai szaktanácsadó, a rendezvény rendszeres koordináló konyhafőnöke.

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok ismét állófogadás keretében kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik további, kötetlen beszélgetésre, valamint a korábbi Év Bortermelője címet elnyert kollégák nagyszerű borainak megkóstolására.

Jegyrendelés Magyar Bor Akadémia tagoknak

(A korábbi Év Bortermelője díj nyertesei részére a Gálaebédre külön meghívót küldünk!) (x)

 

Forrás: 
Magyar Bor Akadémia

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gálaebéd 220 kilométeren keresztül

Mint valami társasjáték, olyan elméletben főzni. Pedig ennek lehettünk szem- és fültanúi, amikor egy csapatnyi séffel és a Magyar Bor Akadémia néhány tagjával elindultunk Budapestről, hogy az Év Bortermelője Gálaebéd előkészítésének részeként Borotán találkozzunk Koch Csabával.

A boldog borász és az ő boldog szőlői

Sajtótájékoztató keretében 2019. december 5-én 12 órakor, hirdették ki a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon” cím nem egy bor kiváló minőségének elismerése, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

Először lett határon túli borász az Év Bortermelője

2018. december 5-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2018” cím nyertesét.

A Magyar Bor Akadémia tagja lett Vesztergombi Csaba

A bor kultúrájának ügyéért kifejtett kiemelkedő és állhatatos tevékenységének elismeréseképpen a Magyar Bor Akadémia rendes tagjai közé választotta Vesztergombi Csaba szekszárdi borászt.

Együttműködés az MBA és az MMA között

Keretmegállapodást írtak alá a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia vezetői. A dokumentumot a Magyar Bor Akadémia részéről Zilai Zoltán elnök és Keményné Koncz Ildikó főtitkár, a Magyar Művészeti Akadémia részéről Vashegyi György elnök és Kucsera Tamás Gergely főtitkár látta el kézjegyével az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.

Egy borászélet megkoronázása

Tiffán Ede, az Év Bortermelője-elismerés első, 1991-es díjazottja nélkül egész más lenne a hazai szakma, és Villány arculata. A Magyar Bor Akadémia 2017 áprilisában döntött arról, hogy a magyar bor ügyének egy életen át tartó kiemelkedő szolgálata elismeréseként Életmű díjat alapít, melynek első kitüntetettje Tiffán Ede, villányi borász.

Szőke Mátyás a 2017. Év Bortermelője

Az Év Bortermelője díj 27 éves történetében először nyert borász a Mátrai borvidékről. Szőke Mátyás kiváló boraival és a rengeteg munkával elért szerteágazó életművével méltán érdemelte ki az elismerő címet.

Elkötelezetten a borkultúra mellett

Negyedszázados sikeres múltról és sok előttünk álló feladatról számolt be Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke, a szervezet jubileumi közgyűlésén. Bemutatták az Év Bortermelője díj jelöltjeit is.