0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Forralt bor: egy igazi lélekmelengető ital

A tél mindezidáig megtréfált bennünket. Az igazi forraltborfogyasztók legnagyobb bánatára nem jöttek igazán a hidegek, az arcra piros színt festő, a kezünket gémberítő zimankó. Pedig a forraltborhoz nem csak megfelelő alapanyagok, hanem megfelelő külső körülmények is szükségeltetnek.

A forralt bor tökéletes választás vendégvárásra, esetleg egy fárasztó nap utáni lazításra, vagy éppen jól átfagytál a városi hajszában. Remek hangulat- és közérzetjavító.

A finom forralt bornak 3 titka van:

  • a megfelelő bor,
  • a borhoz illő fűszerek és recept,
  • a kíméletes főzés.

A fűszerezés miatt nem érdemes különleges, túl karakteres vagy túl drága bort választani (azt inkább igyátok meg egy finom vacsora mellé). A 0,75 literes palackok helyett érdemes a nagyobb kiszereléseket választani, hiszen a nagyobb mennyiséggel könnyebb dolgozni és úgyis elfogy, hiszen a forralt borból akár több bögrével is iszik mindenki, (már csak az alacsonyabb alkoholtartalom miatt is).

Nagyon sok mindent tehetünk bele, a fahéjtól a szegfűszegen át a citromig. Csakis tőlünk függ. Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy mennyire szeretjük édesen a forralt borunkat.

Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, nem akarjuk ugyanis, hogy elillanjon belőle az alkohol. Semmiképpen se forraljuk erősen!

Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ha kész, vegyük ki a fűszereket és gyümölcsöket. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy benne hagyják a gyümölcsöket, viszont ezek ha szétáznak, megkeserítik a borunkat. Ha díszíteni szeretnénk, akkor szeleteljünk pár szelet friss gyümölcsöt és arra öntsük a forralt borunkat.

Forrás: Borháló/magyarmezogazdasag.hu