A forralt bor tökéletes választás vendégvárásra, esetleg egy fárasztó nap utáni lazításra, vagy éppen jól átfagytál a városi hajszában. Remek hangulat- és közérzetjavító.
A finom forralt bornak 3 titka van:
- a megfelelő bor,
- a borhoz illő fűszerek és recept,
- a kíméletes főzés.
A fűszerezés miatt nem érdemes különleges, túl karakteres vagy túl drága bort választani (azt inkább igyátok meg egy finom vacsora mellé). A 0,75 literes palackok helyett érdemes a nagyobb kiszereléseket választani, hiszen a nagyobb mennyiséggel könnyebb dolgozni és úgyis elfogy, hiszen a forralt borból akár több bögrével is iszik mindenki, (már csak az alacsonyabb alkoholtartalom miatt is).
Nagyon sok mindent tehetünk bele, a fahéjtól a szegfűszegen át a citromig. Csakis tőlünk függ. Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy mennyire szeretjük édesen a forralt borunkat.
Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Ha kész, vegyük ki a fűszereket és gyümölcsöket. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy benne hagyják a gyümölcsöket, viszont ezek ha szétáznak, megkeserítik a borunkat. Ha díszíteni szeretnénk, akkor szeleteljünk pár szelet friss gyümölcsöt és arra öntsük a forralt borunkat.