0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Már dolgoznak a „vegán csirkén”

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékséglánca már dolgozik egy csirkehúst helyettesíteni kívánó vegán terméken. A vásárlók imádták a növényi "kolbásszal" töltött péksüteményüket, ezért tovább bővítik az izgalmas ízvilágú vegán menüt.

A Greggs nevű, népszerű brit pékséglánc azt tervezi, hogy egy csirkehúst helyettesíteni kívánó növényi termék lesz a következő vegán újdonság az étlapjukon.

Roger Whiteside, a pékség igazgatója a The Sun című lapnak nyilatkozva utalt arra, hogy bővíteni szeretnék a húspótló vegán termékek listáját. Azt tervezik, hogy folyamatosan piacra dobják a legnépszerűbb húsos ételek vegán verzióit.

„Kitartóan dolgozunk azon, hogy meg tudjuk valósítani a legkelendőbb termékeink vegán változatait” – mondta Whiteside.

A Greggs vásárlói rendkívül pozitívan reagáltak a húshelyettesítő növényi termékekre, folyamatosan nő a növényi alapú élelmiszerek iránti kereslet.

Különösen a vegán „kolbászos” tekercsek népszerűsége volt nagy tavaly; 13.5 százalékkal növelték a Greggs pékséglánc összeladását.

A vezérigazgató szerint ezzel egy „erős befejezést sikerült produkálniuk egy amúgy is kivételesnek számító évben”. A pékséglánc nagyon hálás az alkalmazottainak, 7 millió fontnyi (körülbelül 2,5 milliárd forint) bónuszt oszt szét a kollégák között a jól sikerült vegán „kolbászos” tekercsekért.

Whiteside nem hozta nyilvánosságra, hogy miből készül a legújabb növényi termékük, ami a csirkehús ízvilágára emlékeztet majd. Azt viszont tudni lehet, hogy a vegán „kolbászos és steak-es” péksüteményeiket quorn húshelyettesítőből gyártják.

A vegán termékpaletta bővítése tulajdonképpen egy válaszreakció a növekvő fogyasztói keresletre.

A Leatherhead Food Research tanulmánya szerint hetente mintegy 2.3 millió brit dönt a húsmentes nap mellett.

„Nyilvánvaló, hogy az emberek szeretnének vegán választási lehetőséget” – nyilatkozta Whiteside az LBC-nek tavaly augusztusban. „Ha ezt sikerül megvalósítanunk, és elő tudunk állítani valamit, ami ugyanolyan finom, mint a húsos verzió, biztosan el tudjuk majd adni. Ezt mutatta a vegán „kolbászos” tekercsek példája is” – tette hozzá.

Forrás: livekindly.co