0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kétszer annyi drón

Kína legnagyobb mezőgazdasági dróngyártója arra számít, hogy az idén megduplázza eladásait, mivel a kormány olyan szupergazdaságok létrehozására törekszik, amelyek működtetése jóval több technika alkalmazását igényli.

A XAG előrejelzése szerint a belföldi értékesítés a tavalyi 25 ezer drónhoz képest 2020-ban 50 ezer lesz, amelyeket vetésre, műtrágyázásra és permetezésre használnak. Kína politikai vezetői földreformmal ösztönzik a vidék nagy részét alkotó kisebb gazdaságok irányítóit, hogy földjeik bérbeadásával váljanak a nagyméretű társas gazdaságok részévé az élelmiszertermelés hatékonyságának javítása érdekében.

Han Changfu agrárminiszter nemrég elmondta, hogy mindez 288 millió gazdát érintene, akik a jobb megélhetést keresve városokba költöztek, aminek következményeként több falu elnéptelenedett.

A cég ügyvezetője, Peng Bin elárulta, hogy önjáró járműveket is forgalomba hoznak, amelyek nagyjából 20 százalékkal olcsóbbak lesznek a drónoknál, nem mellesleg a kevésbé képzett gazdálkodók is könnyen elsajátíthatják használatukat.

Az új eszközök alkalmazása leginkább az ország északi, sík részén fekvő gyümölcsültetvényekben és szántóföldi kultúrákban lesz lehetséges. A vállalat termékeit megvásárló gazdák állami támogatásban is részesülnek Kínában.
Forrás: Kertészet és Szőlészet/freshplaza.com