Back to top

Környezetbarát termékekkel aspirál az MP Motor Kft.

Az idén 38. AGROmashEXPO közel 350 kiállítója között megtalálhattuk a magyar tulajdonban lévő MP Motor Kft.-t is, amely 29 éve van jelen a piacon. Fő tevékenységük a Honda termékeinek forgalmazása, azonban saját márkás termékek is megtalálhatók a cég termékpalettáján, melyek a Honda termékcsaládjából hiányzó árucikkek közötti űrt hivatottak betölteni.

honda_007.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Kezdetben a Honda motorkerékpár és kisgépes részleg forgalmazása számított a tevékenységi körüknek, azonban átcsoportosítások révén a kisgépek mellett a csónakmotorok terjesztése vált a feladatukká. A Honda termékcsaládjából hiányzó termékeket itthoni munkaerővel és gyártással igyekeznek pótolni – ez főleg az MP motor-termékcsaládot és más ipari termékköröket, mint például generátorokat jelenti.

Az idei évtől az MP Motor Kft.-nél újdonságnak számító EGO környezetbarát termékcsaláddal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

honda_003.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Az amerikai márka 23 éve van jelen az amerikai és kínai piacon. A termékeket Kínában gyártják, koordinálásuk pedig Frankfurtban történik. A termékcsalád árucikkeinek jellemzője, hogy akkumulátorral működnek. Abban azonban különböznek más piacon lévő termékektől, hogy 56 voltos technológiával készülnek, az akkumulátor celláit íves alakban helyezték el, ezzel is megelőzve a túlmelegedés lehetőségét, továbbá egy kémiai védelmet is beleterveztek, mely a cellák hűtését szolgálja.

Ezzel a technológiával a gép 10 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint más, hasonló paraméterekkel rendelkező piaci termék – a legtöbb gyártó az eddig is ismert 18 és 36 voltos technológiával dolgozik.

Az EGO környezetbarát termékcsalád fűnyírót, fűkaszát, láncfűrészt, multiszerszám-gépet: kapát, fűkaszát, lombfújót, sövényvágót, valamint sörtés és gumilapátos seprűt (a járdák, utak takarítását lehet vele könnyen elvégezni) tartalmaz, profi és hobbi kategóriás változatokban.

honda_006.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Természetesen az MP Motor továbbra is kihegyezetten fókuszál a Honda négyütemű, benzinmotoros termékeire, melyek alacsony fogyasztással és rendkívüli megbízhatósággal rendelkeznek. „Egyéb kiegészítő termékek az MP Motor motoros gépei, de a cég szeretne tovább bővülni, hogy méltó módon tudjuk bemutatni ezeket a termékeket az érdeklődők részére” – ismertette Bodnár Ilona, az MP Motor Kft. kereskedelmi és marketingvezetője.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Természeti értékeink megóvása

Hazánk természeti értékeinek védelme nemcsak jóllétünk, hanem országunk versenyképessége miatt is kulcsfontosságú. Az agrártárca a többi között szemléletformáló kezdeményezésekkel és hiánypótló szakmai kiadványokkal igyekszik rávilágítani erre, hogy egyre nagyobb teret kaphassanak a környezetkímélő és fenntartható gazdálkodási gyakorlatok.

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Hazaérkezett Gyöngyi gőzös

2018-ban kezdődött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonali pályájának és az üzemhez tartozó gördülő állománynak a felújítása, 635 millió forint kormányzati támogatás segítségével. Elsőként a pályaszakasz újult meg, majd ezt követte a járművek korszerűsítése.

Kutyákkal a kórokozók ellen

Az Amerikai Mezőgazdasági Kutatószolgálat (ARS) tudósai által speciálisan kiképzett kutyák bizonyultak a leghatékonyabbnak a huanglongbing, más néven a citruszöldítő baktérium kimutatására.

A szakma világtalálkozója

A sokéves hagyományt folytatva, február első hetében újra összegyűlt a berlini vásárközpontban a gyümölcs- és zöldségszakma színe-java: termelők, export- és importőrök, nagy- és kiskereskedők, a nemesítés, a növényvédelem, a csomagolás, szállítás, logisztika, marketing és a tanúsítóhelyek szakértői – ezúttal a fenntarthatóság, az innováció és a jobb kilátások jegyében.

Törvénybe iktatják a vidéki szagokat és hangokat

Franciaországban törvényt hoznak azokról a hangokról és szagokról, amelyek a vidéki élet szerves részei. Erre azért van szükség, mert sok városból vidékre költöző indított pert a kakasok hangos kukorékolása és a trágyák terjengő szaga miatt.

Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel

Az idén Országfásítási Programot indított az agrártárca, aminek az összes felhívása még nem jelent meg. Tudható, hogy nemcsak erdőtelepítésben lehet gondolkodni, utcafásításra, intézményi szintű faültetésre is lehetőség nyílik és agroerdészet is szóba jöhet. Ez utóbbi tervezéséhez nyújt segítséget a francia gyakorlati tapasztalatok összegzése.

Kevésbé gyümölcsöző gyümölcsöseink

„A magyarországi gyümölcstermesztés heterogén, a termelői színvonal igen változatos” - hívta fel a kialakult helyzetre a figyelmet Hunyadi István. A FruitVeb szakmai igazgatója, a Bayer Gyümölcs Szimpóziumán tartott előadásában nem fukarkodott a kritikával.

A zöld fordulat lehetőséget kínál a vasúti árufuvarozás részarányának növelésére

A vasúti árufuvarozás részarányának növelését célzó szakmai javaslatcsomagról tanácskoztak a jelentős fuvarozási volumennel rendelkező vállalatok képviselői - közölte a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület hétfőn az MTI-vel.

Az EU törvényhozói támogatják a húsadót

A True Animal Protein Price Coalition (TAAP) civil szervezet friss közleménye szerint a hús kiskereskedelmi ára nem tükrözi az előállításával járó környezeti költségeket, és felvetik benne, hogy terheljék a húst „fenntarthatósági díjjal”.