Back to top

Környezetbarát termékekkel aspirál az MP Motor Kft.

Az idén 38. AGROmashEXPO közel 350 kiállítója között megtalálhattuk a magyar tulajdonban lévő MP Motor Kft.-t is, amely 29 éve van jelen a piacon. Fő tevékenységük a Honda termékeinek forgalmazása, azonban saját márkás termékek is megtalálhatók a cég termékpalettáján, melyek a Honda termékcsaládjából hiányzó árucikkek közötti űrt hivatottak betölteni.

honda_007.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Kezdetben a Honda motorkerékpár és kisgépes részleg forgalmazása számított a tevékenységi körüknek, azonban átcsoportosítások révén a kisgépek mellett a csónakmotorok terjesztése vált a feladatukká. A Honda termékcsaládjából hiányzó termékeket itthoni munkaerővel és gyártással igyekeznek pótolni – ez főleg az MP motor-termékcsaládot és más ipari termékköröket, mint például generátorokat jelenti.

Az idei évtől az MP Motor Kft.-nél újdonságnak számító EGO környezetbarát termékcsaláddal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

honda_003.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Az amerikai márka 23 éve van jelen az amerikai és kínai piacon. A termékeket Kínában gyártják, koordinálásuk pedig Frankfurtban történik. A termékcsalád árucikkeinek jellemzője, hogy akkumulátorral működnek. Abban azonban különböznek más piacon lévő termékektől, hogy 56 voltos technológiával készülnek, az akkumulátor celláit íves alakban helyezték el, ezzel is megelőzve a túlmelegedés lehetőségét, továbbá egy kémiai védelmet is beleterveztek, mely a cellák hűtését szolgálja.

Ezzel a technológiával a gép 10 százalékkal nagyobb teljesítményre képes, mint más, hasonló paraméterekkel rendelkező piaci termék – a legtöbb gyártó az eddig is ismert 18 és 36 voltos technológiával dolgozik.

Az EGO környezetbarát termékcsalád fűnyírót, fűkaszát, láncfűrészt, multiszerszám-gépet: kapát, fűkaszát, lombfújót, sövényvágót, valamint sörtés és gumilapátos seprűt (a járdák, utak takarítását lehet vele könnyen elvégezni) tartalmaz, profi és hobbi kategóriás változatokban.

honda_006.jpg

Fotó: Csatlós Norbert
Természetesen az MP Motor továbbra is kihegyezetten fókuszál a Honda négyütemű, benzinmotoros termékeire, melyek alacsony fogyasztással és rendkívüli megbízhatósággal rendelkeznek. „Egyéb kiegészítő termékek az MP Motor motoros gépei, de a cég szeretne tovább bővülni, hogy méltó módon tudjuk bemutatni ezeket a termékeket az érdeklődők részére” – ismertette Bodnár Ilona, az MP Motor Kft. kereskedelmi és marketingvezetője.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kimérák a kertünkben… Miért oltunk növényeket?

A növények oltása elég misztikusnak tűnhet, hiszen két külön növény összenövesztésével jön létre egy harmadik. A művelet fontos célja, hogy az így létrehozott új növény, mindkét eredeti példány jó tulajdonságait ötvözze, egymást segítve…

ModulaJet ültetőgép: segít a gyomok elleni küzdelemben is

A biológiailag lebontható műanyag fóliák használata nagy hagyományokkal bír a kapásnövények termesztésében. A sor műanyag fóliával való fedése a gyomirtás igen praktikus módja. Ezenkívül a fólia csökkenti a víz párolgási sebességét, és melegíti a talajt, ami mind elősegíti a korai kelést és csökkenti a vegetációs időszakot.

Allergiásnak is lehet kertje

Akik allergiások, bizonyos pollenek kapcsán úgy érezhetik, hogy házhoz mennek a pofonért, ha kertészkedni kezdenek. Némi tervezéssel azonban lehet olyan kertet kialakítani, ami nem rontja az ott élők egészségi állapotát.

#maradjotthon: csíráztassunk, kertészkedjünk

Ha már az ember egész nap össze van zárva a gyermekével, nyugodtan lehet a hagyományos csíráztatási kísérletet egy kicsit másképp is végezni. Ha nem éppen a tananyaghoz, hanem a tavaszhoz igazodva kísérletezünk, bátran szót ejthetünk másról is, mint sziklevelekről, oxigénről vagy mitokondriumról.

Gyógynövényipar: csökken a gyűjtés, döcög a termesztés

A gyógynövényipar az átlagosnál összetettebb, sajátos szakmai terület, hiszen más kertészeti ágazatokhoz képest nagyobb a fajgazdagság, valamint a termesztés mellett gyűjtésből is származik alapanyag. Emellett a gyógynövényeket a gyógy-, az élelmiszer-, a kozmetikai és a vegyipar is hasznosítja.

Az oroszok már a spájzban vannak

A tavasz szerencsére nem állítható meg! Most éppen jókor jön, hogy elfoglalhatjuk magunkat a szabadban, és alkalmazhatjuk a kertterápiát. Számtalan időszerű teendőt kell elvégeznünk ezekben a hetekben, amiben érdemes megfogadni Bálint gazda bölcs tanácsait, aki azt mondja, ne késlekedjünk, mert „az oroszok már a spájzban vannak.”

Több nyugat-európai országban is nőttek a traktoreladások

A 2018-ban történt visszaesés után tavaly nőttek a traktoreladások Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztriában is.

Virágos erkély mozgalom a kertészetek megmentéséért

Interneten lehet megrendelni és házhoz szállítják a növényeket annak, aki részt vesz a most meghirdetett Virágos erkélyek elnevezésű mozgalomban, Olaszországban. A kampányt azzal a céllal indították, hogy színt, szépséget és reményt vigyenek a nehéz napokba és enyhítsék a virágkertészek veszteségeit.

Váratlan hideg idején – Növényvédelmi előrejelzés 14. hét

Nagy károkat okozott a markáns hidegfront, a növények kondíciójának javításával menthetjük, amit lehet. A monília elleni permetezést is folytatni kell, őszibarackban pedig a hidegben újra aktuális lett a tafrina elleni védekezés. Az alma most fogékony a varasodásra, a szőlőben pedig most érdemes az atkák ellen fellépni.

Szőlészeti melléktermékből sikeres vállalkozás

A Kertészet és Szőlészet 14. heti számában azon kívül, hogy fontos híreket olvashatnak a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről és változásokról, bemutatunk többek között három sikeres vállalkozást. a néhány hete Szegeden megrendezett Zsendülés kertészeti konferenciáról szóló tudósításunkban.