Back to top

Minitraktorok kicsiknek és nagyoknak

Az idei AGROmashEXPO-n a felnőttek „játékai” mellett a gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való játékszereket. Kicsi-nagy, mindenféle ajándéktárgyak közül választhattak az érdeklődők, de hozzá kell tenni, ahogy azt Balogh Viktor, a KITE Zrt. marketingigazgatója is elmondta, nemcsak a gyerekek számára keresett termékekről beszélünk.

Fotó: Csatlós Norbert
A világban már jó ideje tartó folyamat egy brand kiépítése során, hogy az adott vállalat nemcsak szigorúan a saját márkájának a termékeit promotálja, hanem van egyfajta társadalmi szerepvállalása is; amikor a szélesebb társadalmi közösség felé nyitva meg akarja mutatni termékeit a különböző marketingcsatornákon keresztül, ami a márkát erősíteni tudja.

Ennek a háttériparágnak a megjelenése hozta elő a különféle logózott termékek piacra kerülését.

Mindez ruházati termékektől kezdve a sportrendezvényeken át, leszivárgott egészen a szélesebb termékkörökig is, ami a gyermekjátékokat is érinti.

Fotó: Csatlós Norbert
– „A KITE Zrt. webshopjain is elérhető John Deere termékek nem egészen fedik a valóságot, ha gyermekjátékokként nevesítjük azokat. Makettépítők, gyűjtök számára is igen népszerű és keresett termékek, de kiegészítő tárgyakként is funkcionálhatnak”

– mondja Balogh Viktor marketingigazgató.

Ezek természetesen jogvédett termékek, szerepelnek rajta a John Deere által használt márkavédő ismérvek, amelyek színben, logóban jellemzik az adott márkát – igen élethűen. A KITE 2007-2008-as évektől – mióta létrehozták webshopjukat – jelentetik meg a John Deere újdonságait, amelynek több százas termékpalettája a termékkatalógusban egybeszedve megtalálható.

Fotó: Csatlós Norbert
Bemutatóközpontok kialakítása során berendezési tárgyakként is remekül használhatóak, de ajándéktárgyakként is kiválóak.

– „Gyakran előfordul, hogy egy adott típusú John Deere géppel rendelkező gazda annak kicsinyített mását is megveszi, de a felnőttek mellett a gyermekek számára, főleg karácsonykor vagy gyermekünnepekkor is igen népszerű ajándéktárgynak számítanak” – meséli Balogh Viktor.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az élelmiszerlánc európai szereplőinek közleménye

A Copa-Cogeca, az FoodDrinkEurope és az EuroCommerce képviselik az európai élelmiszer-ellátási lánc legfontosabb szereplőit: mezőgazdasági termelőket és agrár-szövetkezeteket, élelmiszer- és italgyártókat, valamint a nagy- és kiskereskedelmi forgalmazókat. Az élelmiszerlánc európai szereplőinek közleményét közöljük.

Réspiacra dolgoznak: a kínálatban feketegyökér és gyermekláncfű is szerepel

A zöldség-gyümölcs forgalomból mind nagyobb szeletet hasítanak ki az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok, folyamatos áruellátásuk csak a termelők összefogásával lehetséges. Franciaországban egyes termékekből, például paradicsomból és almából néhány termelői szervezet szinte lefedi az egész piacot, nehéz lenne velük versenyezni.

Vetésidő és kijárási tilalom Szerbiában

Alig néhány órával e sorok papírra vetése előtt Aleksandar Vučić szerb államfő kijárási tilalmat rendelt el Szerbiában este 8 és reggel 5 óra között. A 65 évesnél idősebbekre ennél is nagyobb szigorítás vár, ők csak 5 és 10 óra között hagyhatják el otthonukat. Pedig nagy munka vár a földművesekre, hiszen a szántóföldek 90 százalékát a következő hetekben kell bevetni.

Lengyelországban megnyitják az ukrán vendégmunkások karantén központját

Két karantén központot nyitottak Gdańskban és Łódźban ukrán vendégmunkások számára, hogy vissza tudjanak térni a munkahelyükre.

Nehéz sorsú francia szamócák

Beérnek az első szamócák a jövő héten Franciaország Dél-nyugati részén, de nincs, aki leszedje, aki eladja és aki megvegye.

Agrárexportunk kitettsége a járvány árnyékában

Agrár-külkereskedelmünk különleges évet zárt 2019-ben. Exportunk 8,2, importunk 8,1 százalékkal nőtt, de mivel az export az import másfélszeresét közelítette, így a külkereskedelmi szaldó, az export-import egyenleg is javult, mégpedig 8,4 százalékkal nőtt.

Sikeresen vizsgáztak a termelői piacok – már amelyik nem zárt be

Egészséges helyi élelmiszert beszerezni továbbra is mehetünk a termelői piacokra, ám a kellemes piacozó időtöltést, az étkezést, és az áruk tapogatását egy időre felejtsük el. S ugyan sok termelői piac az elmúlt héten nem nyitott ki, ám jócskán voltak olyanok is, amelyek alkalmazkodva a vírushelyzethez számos biztonsági intézkedést bevezetve várták és várják e héten is a vendégeket.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

A méheket nem lehet karanténba zárni

Most, mikor e sorokat papírra vetem, kb. három hét telt el azóta, hogy elkezdődött az „őrület”, egy láthatatlan ellenség felforgatta a világ életét. Nézzük, mit tudunk, milyen hatással van eddig, ez a nem egész egy hónap a méhészekre, illetve a hazai méhészeti ágazatra.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.