Back to top

Minitraktorok kicsiknek és nagyoknak

Az idei AGROmashEXPO-n a felnőttek „játékai” mellett a gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való játékszereket. Kicsi-nagy, mindenféle ajándéktárgyak közül választhattak az érdeklődők, de hozzá kell tenni, ahogy azt Balogh Viktor, a KITE Zrt. marketingigazgatója is elmondta, nemcsak a gyerekek számára keresett termékekről beszélünk.

Fotó: Csatlós Norbert
A világban már jó ideje tartó folyamat egy brand kiépítése során, hogy az adott vállalat nemcsak szigorúan a saját márkájának a termékeit promotálja, hanem van egyfajta társadalmi szerepvállalása is; amikor a szélesebb társadalmi közösség felé nyitva meg akarja mutatni termékeit a különböző marketingcsatornákon keresztül, ami a márkát erősíteni tudja.

Ennek a háttériparágnak a megjelenése hozta elő a különféle logózott termékek piacra kerülését.

Mindez ruházati termékektől kezdve a sportrendezvényeken át, leszivárgott egészen a szélesebb termékkörökig is, ami a gyermekjátékokat is érinti.

Fotó: Csatlós Norbert
– „A KITE Zrt. webshopjain is elérhető John Deere termékek nem egészen fedik a valóságot, ha gyermekjátékokként nevesítjük azokat. Makettépítők, gyűjtök számára is igen népszerű és keresett termékek, de kiegészítő tárgyakként is funkcionálhatnak”

– mondja Balogh Viktor marketingigazgató.

Ezek természetesen jogvédett termékek, szerepelnek rajta a John Deere által használt márkavédő ismérvek, amelyek színben, logóban jellemzik az adott márkát – igen élethűen. A KITE 2007-2008-as évektől – mióta létrehozták webshopjukat – jelentetik meg a John Deere újdonságait, amelynek több százas termékpalettája a termékkatalógusban egybeszedve megtalálható.

Fotó: Csatlós Norbert
Bemutatóközpontok kialakítása során berendezési tárgyakként is remekül használhatóak, de ajándéktárgyakként is kiválóak.

– „Gyakran előfordul, hogy egy adott típusú John Deere géppel rendelkező gazda annak kicsinyített mását is megveszi, de a felnőttek mellett a gyermekek számára, főleg karácsonykor vagy gyermekünnepekkor is igen népszerű ajándéktárgynak számítanak” – meséli Balogh Viktor.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Árutőzsde: mozgolódó olajos magok

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratra szóló jegyzéséről.

Magyarország több mint 40 millió euró értékben exportál halat

Magyarország évente több mint 40 millió euró értékben exportál édesvízi halat - írja szombati számában a Magyar Hírlap.

A vadgazdálkodás aktuális kérdései

Az idei FeHoVa-n is teret biztosítottak a szakmai konferenciáknak, így ezúttal is lezajlott a kiállítás nyitónapján a Vadgazdálkodás aktuális kérdései című értekezés, ahol több perspektívából világítottak rá a szakma legfontosabb témaköreire. Az előadók igyekeztek megoldásokat vázolni ezen problémák kezelésére, azonban tisztázatlan kérdések továbbra is fennállnak.

AM: gyarapodott a hazai túzokállomány

Sikeresek a túzokvédelmi programok, a Kárpát-medencei és azon belül a magyarországi állomány is növekedett.

KSH: januárban 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

A fogyasztói árak átlagosan 4,7 százalékkal voltak magasabbak januárban az egy évvel korábbinál - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A friss, hazai nárcisz, jácint is része a valentin-napi virágkínálatnak

A hazai virágüzletek forgalma megduplázódik Valentin-napkor, de még az azt követő pár napban is erős. Az utóbbi években február 14-én divatba jött a nárcisz és a jácint, ugyanakkor – az ilyenkor még külföldről behozott – vörös rózsa mellett egyre több fogy a piros, pink és bordó színűből – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.

Hideg hagymát ne csomagoljunk

A sikeres tárolás érdekében fontos, hogy mit teszünk a tárolóba. Onnan ugyanis nem tudunk jobb hagymát kitárolni, mint amit beraktunk, legföljebb a héj minőségén javíthatunk drágán és komoly technikai segítséggel, hangsúlyozta Dorcsinecz Balázs, a dombegyházi EURO Tész Kft. ügyvezető igazgatója a ZWF Hortiservice Kft. hagymatermesztési szakmai napján.

Árutőzsde: álmosak a piacok

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a január 31. és február 7. közötti öt tőzsdenapon a búza legközelebbi lejáratra szóló jegyzése 2 dollárral 204 dollár/tonnára csökkent, a kukoricáé nem változott, 149 dollár/tonna volt.

Melegrekordok dőltek meg januárban

Az idei volt a legmelegebb január, amióta az emberiség méri a környezetének hőmérsékletét. Több melegrekord is megdőlt.

A mangalicatenyésztés a 21. században is piacképes

A mangalicatenyésztés nem csupán hagyományőrzés, hanem folyamatosan fejlődő, a 21. században is piacképes értékteremtés - jelentette ki az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 13. Budapesti Mangalica Fesztivál megnyitóján.