Back to top

Prémium olasz ültetvénytraktorok a magyar cég kínálatában

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 50 ezer négyzetméternél is nagyobb rendezvényterületén közel 350 kiállító sorakoztatta fel az általuk forgalmazott termékek és szolgáltatások legjavát. A látogatók szemügyre vehették egyebek mellett a kiállítás termékversenyén Prémium Oklevéllel elismert Carraro Compact VLB keskeny nyomtávú ültetvénytraktort is, mely a Navik Alfa Kft. standján kapott helyet.

„Elsőként mindenki az ára iránt érdeklődik” – magyarázta lapunknak Kelemen Gábor cégvezető, akinek szavai szerint, noha kompakt traktorról van szó, tudni kell róla, hogy egy „ízig-vérig” prémiumgyártó terméke. Mint mondta, az olasz vállalat olyan márkáknak tervez s gyárt traktorokat, mint például a John Deere, a CLAAS, vagy éppen a Massey Ferguson. Akik nem szívesen spórolnának a minőség és megbízhatóság rovására, azok legalább ennyire kíváncsiak arra, hogy milyen motorral, hidraulika-rendszerrel és váltóval, illetve extrákkal vásárolható meg a gép.

Összesen egyébként öt traktorral képviseltette magát a cég az idei kiállításon: az említett modellen kívül hoztak magukkal például egy kifejezetten gyümölcsültetvényekbe szánt Carraro Frutteto traktort is, amit egy előmetsző adapterrel, illetve egy soraljművelővel kapcsoltak össze. A teljesen magyar tulajdonú Navik Alfa Kft.-ről érdemes tudni: három évtizeddel ezelőtt alakultak, s kezdetben az építőipari gépkereskedelem terén tevékenykedtek.

„Néhány éve hoztuk létre az immáron dinamikusan fejlődő MEZŐDEPO üzletágunkat, amellyel a szőlő- és gyümölcstermelők speciális igényeit igyekszünk kielégíteni. Ennek megfelelően találhatók a termékkínálatunkban a többi közt talaj-, soralj- és sorközművelők, kéziszerszámok, illetve ültetvénytraktorok is”

– folytatta Kelemen Gábor. Mint mondta, a Carraro traktorjai két éve alkotják a termékkínálatuk részét, ennek okán már korábban is találkozhattak e márka legújabb típusaival az AGROmashEXPO és AgrárgépShow látogatói. Idén azonban már nemcsak a cég standján, hanem a pavilonok közti passzázson is meg lehetett csodálni a jellegzetes szürke-fekete traktorokat.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kedveskedjen Szeretteinek!

Fizessen elő most 1 évre népszerű agrárszaklapjainkra nyomtatott vagy digitális formában és válasszon még egy kiadványt!

Meghiúsult a német jégszőlő-szüret

A szokatlanul enyhe tél miatt a német jégszőlő-szüret először vallott kudarcot az írott történelemben. A hőmérséklet ugyanis nem csökkent -7 Celsius-fokra ahhoz, hogy a fagyott szőlőt szüretelni, préselni lehessen, és abból elő lehessen állítani az ikonikus bort.

Népszerűek a szokatlan gyümölcsök és zöldségek

A szokatlan egzotikumok népszerűsége gyorsan ível fölfelé az utóbbi években, ez a szegmens egyértelműen nő, mondja Hacer Temiz, a németországi Krefeldben működő Asia LLC ügyvezető igazgatója.

A korai tavasz böjtje – Növényvédelem 15. hét

Sok helyen szenvedtek változó mértékű fagykárt a korai tavasz miatt előrehaladott fejlettségi állapotban lévő gyümölcsfák, ettől függetlenül azonban az idei évben is meg kell védeni őket – még akkor is, ha termést csak jóval kevesebbet várhatunk tőlük.

A borellátás zavartalan

Értékesítés szempontjából még nem érintette hátrányosan a francia tulajdonú Danubiana Kft.-t a koronavírus okozta korlátozás. Évente 120-130 ezer hektoliter bort exportál a bonyhádi központú cég, míg a hazai piacon kevesebb, mint 20 hektó kerül a fogyasztók poharába.

Hatékony mintázat, speciális összetétel

Egyre hatékonyabb és még sokoldalúbb: rajtol az Alliance 585 gumiabroncs új méreteinek forgalmazása.

Kimérák a kertünkben… Miért oltunk növényeket?

A növények oltása elég misztikusnak tűnhet, hiszen két külön növény összenövesztésével jön létre egy harmadik. A művelet fontos célja, hogy az így létrehozott új növény, mindkét eredeti példány jó tulajdonságait ötvözze, egymást segítve…

ModulaJet ültetőgép: segít a gyomok elleni küzdelemben is

A biológiailag lebontható műanyag fóliák használata nagy hagyományokkal bír a kapásnövények termesztésében. A sor műanyag fóliával való fedése a gyomirtás igen praktikus módja. Ezenkívül a fólia csökkenti a víz párolgási sebességét, és melegíti a talajt, ami mind elősegíti a korai kelést és csökkenti a vegetációs időszakot.

A Copa & Cogeca rendkívüli intézkedéseket követel a zöldség- és gyümölcságazatban

A Copa & Cogeca, tekintettel a gyümölcs- és zöldségtermelők koronavírus-járvány miatt növekvő nehézségeire, április 2-án levelet küldött az Európai Bizottságnak, amelyben felsorolja javaslatait, hogyan kellene az ágazatban a közösségi támogatási rendszert kiigazítani. A Copa & Cogeca kivételes intézkedéseket és az operatív programok igazgatási, irányítási szabályainak kiigazítását kéri.

Koronavírus: felvette a kesztyűt a Hód-Mezőgazda Zrt. is

A koronavírus okozta krízishelyzetben felértékelődik az élelmiszeralapanyag-gyártók szerepe. Az ágazat hazai kulcsszereplőjének, a Hód-Mezőgazda Zrt.-nek vezérigazgatójával, Antal Gáborral beszélgettünk arról, miként élik meg e nem mindennapi időszakot.