Emellett céljuk, hogy felgyorsítsák az iparágban az ökológiai átmenetet, valamint ötletbörzét rendeznek a fenntartható, környezettudatos jövő kialakítása érdekében. Mindemellett a kiállítás lehetőséget kínál a cég számára, hogy bemutassa elkötelezettségét az élő talaj iránt.
– jelentette ki Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója
A Moët Hennessy a szakemberek közösségét hívta meg: szőlőskertek igazgatóit, kutatókat, sommelier-ket, nemzetközi intézmények szóvivőit, nem kormányzati szervezeteket és a technológiára és a fenntarthatóságra szakosodott fiatal vállalatokat. Minden panelben ott lesz a Moët Hennessy szakértője és a világ minden táján dolgozó szakemberei. Foglalkoznak majd a talaj és a biológiai sokféleség jelenlegi helyzetével, bemutatják elképzeléseiket és gyakorlati eredményeiket, megosztják a jelenlegi termelési modellekben, az ökológiai átmenet biztosítása érdekében alkalmazott megoldásaikat.
E beszélgetések formája szándékosan nyitott és dinamikus: a harmincperces megbeszéléseket tízperces kérdés-felelet szakaszok követik. A programot kóstolók és mesterkurzusok szakítják meg – mind a Moët Hennessy termékei köré szervezve.
A Vinexpo során a Moët Hennessy bemutatja a cégnek az utóbbi években tett erőfeszítéseit: a környezettudatos gépekre fordított jelenős befektetéseit, az új technológiákat a szőlőtermelőkkel és farmerekkel megismertető képzéseiket, a fenntartható szőlőtermesztési tanúsítványok megszerzéséhez nyújtott támogatásukat, valamint a tudományos és egyetemi ismeretterjesztő projekteknek nyújtott támogatásukat. A Moët Hennessy a jövőre vonatkozó kötelezettségvállalásait is itt jelenti be:
A jövő szereplőit, vagyis az új generáció tagjait hívja a Moët Hennessy ezekre a megbeszélésekre. A Vinexpo utolsó napján a szőlőtermesztés jövőjéről szóló beszélgetést is elsősorban nekik szenteli Philippe Schaus, a Moët Hennessy vezérigazgatója. Ezt a vitát a 2050-re várható, a gasztronómia és borok jövőjéről szóló workshopok követik, amelyeket a Institute for Desirable Futures vezet és amelyeken részt vesz a világhírű mesterszakács, Alain Ducasse is.
A gasztronómia Franciaországban és világszerte egyre inkább vonzza a fiatal tehetségeket, akiknek a presztízse e téren nem vitatott. Emiatt a Moët Hennessy úgy döntött, hogy összehozza a mesterszakácsokat, a Párizsi Politikai Tanulmányok Intézete és az ugyancsak párizsi Ferrandi kulinárisművészeti és vendéglátó iskola hallgatóit, hogy együtt gondolkodjanak a fenntartható gasztronómia jövőjéről.