0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Baktériumok: csak finoman a kijuttatással!

A Phylazonit - mint élő szervezeteket tartalmazó mikrobiológiai készítmény – kijuttatásakor fontos, hogy olyan agrotechnikai műveletet válasszunk, amellyel biztosítható a baktériumok számára optimális élettér.

Ennek a feladatnak a megvalósításához alakította ki a cég a Phyller kijuttató szerkezetet, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen erő- vagy munkaképre felszerelve (amellyel a termelők vetést vagy egyéb kijuttatásra alkalmas talajmunkát végeznek), plusz taposási kár nélkül juttassák ki a Phylazonit termékeit.

A folyamatos fejlesztés eredményeként a Phyller – szerkezetéből, csövezéséből kifolyólag – ma már képes akár töményen is pontosan a mag mellé csorgatni a terméket, amellyel csökkenthető a háttérkiszolgálás és pontosabb, tervezhetőbb a kijuttatás.

Az idei év újdonsága egy új 660 literes tartállyal rendelkező Phyller, amelyben a hordó alakú tartály – a jól megtervezett tartókeretnek is köszönhetően – kevésbé hajlamos a deformálódásra.

A tartály külső szintmérővel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a munkagépből is követhető legyen a folyadékszint változása.

A tartókeretnél újdonság, hogy a gépi elvárásokhoz igazodva, mind a traktor fronthidraulikájára, mind a munkagépre fel lehet szerelni. A folyadék feltöltést segíti egy fellépő és egy kapaszkodó, amely a Temposensor védelmét is biztosítja a felnyúló tarlómaradványokkal szemben. A keretre felkerült egy kiegészítő lámpatartó konzol is, ami a közúti közlekedés biztonságát növeli.

A sebességfüggvényű kijuttatást biztosító vezérlő – Temposensor Basic – feladata kiszámítani a pillanatnyi sebességből, munkaszélességből és a kijuttatandó hektáronkénti dózisból a pillanatnyi folyadék mennyiséget.

A sebesség mérése és a helymeghatározás, egy beépített GPS vevővel történik.

A munkagépen elhelyezett rugószáras végállás kapcsoló segítségével érzékeli a felemelt helyzetet és szünetelteti a kijuttatást a fordulókban. Méri a fúvókákon átfolyó folyadék mennyiséget és ehhez igazítottan szabályozza a szivattyú teljesítményét.

A fejlesztés nem állt meg, elkészültek a Temposensor precíziós alapú (Temposensor Precision vagy Professional) változatai is, melyek segítségével a zónákat biomassza tömeg és a hozamtérkép alapján lehet kijelölni.

A Temposensor Basic, – a kijuttatás forradalmi megoldásaként – idén elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat, a Minőség Innováció Nemzeti Nagydíját és Prémium Oklevéllel jutalmazták az Agromash 2020 termékpályázaton.

Forrás: phylazonit