0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Egy mérés is elég?

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. A hódmezővásárhelyi központú cég a GINOP adta lehetőséget kihasználva egy megnyert pályázat keretében tervezte meg és kivitelezte eszközét.

„A mérleg újdonsága abban nyilvánul meg, hogy egy berendezéssel tölthető a boltozódásra hajlamos termék, mint a premix, a takarmány keverék, valamint a szemes termények”- magyarázta Molnár Sándor. A cég ügyvezetője hozzátette, a gabona mérleg olyan kényszeradagolóval van felszerelve mely sérülésmentesen tudja a szemes terményeket is zsákba tölteni 5-50 kilogrammos egységekben, és óránként 200-250 zsák teljesítménnyel.

A mezőgazdasági termelők számára lehet érdekes, hogy a Metripond Plus Kft. működtet egy, a hatóság által tanúsított kalibráló labort melynek keretében elvégezhetik a felhasználóknál üzemelő mérlegek kalibrálását, pontossági ellenőrzését, és erről jegyzőkönyvet állítanak ki.

Ez az eljárás a hitelesítés mellett egy olyan ellenőrzés mely megnyugtató módon dokumentálja egy berendezés mérési eltéréseit annak érdekében hogy a felhasználó tisztában legyen a mérleg pontosságával.

Elsősorban a nagy és folyamatos pontosságot igénylő mérési helyeken – általában asztali-, raktári mérlegek, zsákolómérlegek, tartálymérlegek esetében – van erre nagy szükség, és így annak gyakoriságát is ennek megfelelően határozzák meg.

A sikeres 2019-es évhez hasonlóan úgy látják, a 2020-as év is megfelelő bevételt és nyereséget eredményez. Mint megtudtuk, már 2020 első napjaiban is jelentős érdeklődés érkezett cégükhöz és több megrendelésük, szerződésük van az első negyedévre. Éppen ezért a termelés és a szolgáltatás növekedésének kezelésére, a munkák határidőre történő elvégzéséhez létszám bővítést terveznek. Továbbra is kiemelten kezelik a Magyarországi eladásokon kívül a Romániai értékesítéseiket, ahol már több mint 20 éve jelen vannak elsősorban kiszerelő és technológiai mérlegeikkel.

„Tapasztalva a munkaerőhiányt az ügyfeleinknél igyekszünk olyan fejlesztéseket kivitelezni ahol az eddigiekhez képest létszám megtakarítást lehet elérni”

– hangsúlyozta az ügyvezető, hogy elsősorban a termék kiszerelésre, zsákolóra gondolnak. Hídmérlegeiknél a rendszám leolvasó és lámpás, rámpás járműmozgás szabályozásával egyrészt gyorsabbá másrészt komplettebbé tudják tenni rendszereiket, melyet szoftvertámogatással is segíteni tudnak.

További terveik között szerepel, hogy olyan mérlegszerkezeteket építsenek be – egyedi igényekre – melyek termelési kiszerelési folyamataiban szolgáltatnak mérési eredményeket partnereiknek. Ebben elsősorban átfolyás mérésre illetve mozgás közbeni mérésellenőrzésre helyeznek hangsúlyt.

 

Forrás: magyarmezogazdasag