0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lampert Zsolt: Gyalog Galopp

Lampert Zsolt 30 éve dolgozik erdőmérnökként; az utóbbi 26 évben a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Erdészeténél fahasználati műszaki vezetői, jelenleg pedig erdőgondnoki beosztásban. Ösztöndíjas diákként a hajdani Csehszlovákiában, a Zólyomi Erdészeti és Faipari Egyetemen tanult, ahol 1989-ben szerzett diplomát.

Már általános iskolásként érdeklődött a természetfotózás iránt, igaz akkor még csak a KGST remekeivel: Smena, Zenit, Practika gépekkel fényképezhetett. Már 1983-tól tagja volt a Nimród fotóklubnak.

A természetfotózás szempontjából „mindenevő”, de a munkaköréből adódóan leginkább a vadászható vadfajainkat kapja lencsevégre.

Azonban 53 évesen családos emberként, egy kislány édesapjaként, sajnos egyre kevesebb ideje jut a fotózásra.

„A vad fotózása céljából kiépített leshelyen, fácánokat fényképezve ijedtem meg ettől az öklömnyi kis „vérnyúltól”. Gyakorlatilag a lesem tövében született, hetekig ott érezte magát biztonságban. Az anyja rendszeresen látogatta és etette. Később kiderült, hogy testvére is volt, csak ő arrébb lakott. Ahogy cseperedtek, minden reggel óramű pontossággal őrült nagy, viháncolós, gyermeki, rendkívül gyors vágtákat rendeztek, ezekből sikerült ezt a jellemző pillanatot elkapni.

A kép április végén készült, néhány nappal húsvét után. Igazi húsvéti nyúl”.

 

Forrás: A Mi Erdőnk