Back to top

A vártnál nagyobb bevételt ért el a Coca-Cola a negyedik negyedévben

A vártnál nagyobb bevételt ért el a Coca-Cola a negyedik negyedévben, köszönhetően annak, hogy Észak-Amerikában és a feltörekvő piacokon nőtt a kereslet a szénsavas üdítőitalok, a jeges teák és kávék iránt.

A csütörtökön közzétett gyorsjelentés adatai szerint a világ legnagyobb üdítőital-gyártójának nettó működési bevétele 16 százalékkal, 9,07 milliárd dollárra emelkedett a december 31-ével végződött három hónapban. Elemzők 8,89 milliárd dollárra számítottak.

Az atlantai székhelyű vállalat 2,04 milliárd dollár nyereséget, részvényenként 47 cent profitot termelt, szemben az egy évvel korábbi 870 millió dollárral, részvényenként 20 centtel.

Az egyszeri tételek nélkül számolt részvényarányos nyereség 44 cent volt a tavalyi negyedik negyedévben, összhangban az elemzői várakozásokkal.

A tavalyi egész évet tekintve 37 milliárd 266 millió dolláros nettó működési bevétel mellett 8 milliárd 985 millió dollár, részvényenként 2,07 dollár nyeresége volt a vállalatnak. A bevétel 9 százalékkal, a nyereség 39 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A Coca Cola arra számít, hogy az organikus eladások, amelyek nem tartalmazzák a devizaárfolyamok változásait és az akvizíciókat, 5 százalék körül mértékben emelkednek idén, szemben a tavaly elért 6 százalékkal. A vállalat vezetése az idei évre rekordnyereséget, részvényenként 2,25 dollár profitot vár, ez azonban 1 centtel kevesebb az elemzői várakozásoknál.

A New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében nyitás előtt egy órával 1 százalék körüli pluszban állt a Coca-Cola árfolyama.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer.

Az élelmezési rendszerek fenntarthatóvá tétele az Elő-csúcstalálkozó központi témája

Nagy István agrárminiszter képviselte Magyarországot az Élelmezési Rendszerek Elő-csúcstalálkozóján Rómában. Az António Guterres ENSZ-főtitkár által kezdeményezett eseménysorozat első állomását miniszteri szintű találkozónak szánják, melyet szeptemberben csúcstalálkozó is követ majd.

Bronzérmet hozott az áltejcsokoládé a szegedi egyetemistának

Kókuszos-rizses, mandulás és kesudiós „tejpor” volt az alapanyaga annak a csokoládénak, amelyet Csatári Enikő, a SZTE hallgatója készített a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Harmadik lett. Tejcsokoládénak csak azért nem nevezhetjük, mert nem állati eredetű tejszármazék van benne.

Aszály után fagy sújtja a kávétermelőket

Az aszályt követően most fagy sújtja a brazil termelőket, hat és fél éves csúcson az árak.

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer.

Pályázati aktualitások: megnőtt a beruházási kedv

Ötvenmilliárd forintról 260 milliárd forintra emelték és újból megnyitották az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot. Ötven-ötven milliárd forintos keretösszeg érhető el kisebb kertészeti üzemek technológiai megújítására, illetve élelmiszeripari üzemek kisebb léptékű fejlesztésére is.

Vegyék, vigyék...

Immár hagyományosnak számít, hogy júliusban Pécsett az ormánsági termelők által adományozott dinnyével népszerűsíti közös rendezvényén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete ezt az egészségre különösen jó hatást gyakorló gyümölcsöt.

Napi 3 adag teljes kiőrlésű gabona fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát

A kutatások összefüggést találtak a magasabb teljes kiőrlésű gabonafogyasztás és bizonyos szívbetegségek kockázati tényezőinek kisebb mértékű növekedése között. Táplálkozási szakértők szerint ez azért lehet, mert a finomítással eltávolítják a rostokat és a szívbarát tápanyagokat. Emiatt ajánlott, hogy az emberek naponta legalább háromszor fogyasszanak teljes kiőrlésű gabonát.

Strandmenü az Európai Friss Csapattól: hidratál, védi a bőrt, hűsít – és még finom is

A nyári kánikulában gyakran halljuk, hogy nagyon fontos a folyadékpótlás és a bőrünk védelme. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy ebben a jól összeállított, zöldség- és gyümölcsalapú táplálkozás is sokat segíthet.

A húst semmi sem pótolhatja?

Egy tanulmány szerint a növényi alapú húspótlók nem tekinthetők táplálkozási szempontból felcserélhetőnek a valódi hússal. Habár a növényi alapú húspótlók íze és textúrája hasonló lehet például a marhahúséhoz, ám a kettő tápanyagtartalma nagymértékben eltérhet.