0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Növénytermesztésbe kezdtek – nem kis galiba lett belőle

Örvendetes tény: sokan vannak, akik a városokban élve is fontosnak tartják, hogy legyen a közvetlen környezetükben zöldterület. Így lehettek ezzel cikkünk szereplői is, akik növénytermesztésre adták fejüket, ám buzgalmuknak a rendőrség vetett véget.

Egy Junk Hunters nevű londoni hulladékgyűjtő és takarító cég a napokban arról számolt be, hogy kaptak egy telefonhívást, miszerint ráncba kellene szedni egy hat hálószobás házat, ám nem sokkal később kiderült, ezúttal nem kiselejtezett akkumulátorokkal vagy szőnyegbe ragadt csokidarabkákkal kell megküzdeni. A tulajdonos elmesélte, fél évvel ezelőtt egy ingatlanügynökön keresztül bérbe adta az ingatlant, méghozzá két rokonszenves hongkongi úrnak.

A boldogság teljes volt: a bérleti díj minden hónapban időre megérkezett a számlájára, s a bérlők is meg voltak elégedve a házzal. Az idillnek végül egy telefonhívás vetett véget: a vonal túlsó végén egy rendőr volt, aki – mi sem természetesebb ennél – közölte,

a bérbe adott ingatlannál razziát tartottak, melynek során egy marihuána-ültetvényt fedeztek fel. A rend őrei felszámolták a „farmot”, majd visszaszolgáltatták a házat a tulajdonosnak, akinek saját pénzén kellett gondoskodnia a károk helyrehozataláról.

A cégnek egy év alatt ez már a harmadik ilyen jellegű feladata volt, éppen ezért arra buzdítják a tulajdonosokat, legyenek nagyon óvatosak, ha ingatlanjuk bérbeadására adják a fejüket. Ennél az esetnél két kamionos csapattal együttműködve szállították el a hulladékokat, illetve takarították ki a házat, különös tekintettel a tetőtérre, ahol az ültetvény kapott helyet. Mint mondták, hatalmas mennyiségű földet, rengeteg edényt és dobozt, illetve a különböző berendezések – köztük ventilátorok és motorok – darabjait kellett összegyűjteniük. Körülbelül tíz órába telt, míg négy emberük kipucolta az ingatlant, mely most a következő bérlőjére vár.

Forrás: thenegotiator.co.uk