0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Vetélkedő középiskolásoknak a magyar erdők értékeiről

Negyedik alkalommal hirdeti meg az Országos Erdészeti Egyesület a Fedezd fel az örökséged! online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak, ezúttal Mi fánterem az erdő alcímmel. A márciusban kezdődő verseny azt a kérdést járja körül, hogy mit adnak nekünk és milyen hatással vannak életünkre az erdők.

A diákoknak nem pusztán írásban feltett kérdésekre kell válaszolniuk, hanem ki kell menniük a természetbe és kreativitásukra, ötleteikre is szükség lesz ahhoz, hogy teljesítsék a feladatokat, miközben számos, az erdőkről szóló ismerettel bővül tudásuk.

A Fedezd fel az örökséged! vetélkedőt először 2016-ban hirdette meg az Országos Erdészeti Egyesület azzal a céllal, hogy megszólítsa a diákokat az erdőkkel kapcsolatos olyan témákban, mint hazánk természeti öröksége, az örökerdők, a klímaváltozás és az erdők kapcsolata. Ezek a témák négy évvel ezelőtt is aidőszerűek voltak; azóta viszont még fontosabbá váltak, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk, olvasnánk róluk híreket. Ezért sem mindegy, hogy a fiatalok milyen ismeretekkel rendelkeznek az erdőkről, hogyan viszonyulnak az egyre gyorsabban változó környezetünkhöz.

Az országos játékos vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hazai erdők értékeire, és arra, hogy az erdők az örökségüket képezik, és hozzátartoznak mindennapi életünkhöz.

Az online versenyre február 21-éig jelentkezhetnek háromfős, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok. A vetélkedőn résztvevőknek március 3. és április 3. között hat elméleti és egy terepi feladatot kell megoldaniuk.

Az első három helyezett csapat tagjai fejenként 70 ezer, 50 ezer, illetve 30 ezer forint értékű ajándékutalványt kapnak, de a felkészítő tanárokat, valamint a 4-10. helyezett csapat versenyzőit is egyenként díjazza az Országos Erdészeti Egyesület. Az első három helyezett jutalma ezenkívül egy-egy fa lesz, amit az iskola udvarán elültethetnek a diákok erdész szakember iránymutatásával.

A jelentkezéssel kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a vetelkedo.oee.hu oldalon, valamint a verseny Facebook– és Instagram-oldalán.

A versenyt az Agrárminisztérium támogatja.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület