0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

„Segélyvonal” termesztőknek

A holland dísznövény-nemesítő Dümmen Orange a Synobsys fejlesztőcéggel karöltve a kertészeteknek készített alkalmazást. A vállalat nemcsak a dísznövények genetikai fejlesztésére koncentrál, hanem törekszik az ügyfeleinek kínált fajták termesztési adataihoz való elektronikus hozzáférés megteremtésére is.

Az újítás akár közvetlen segélyvonal lehet a termelők számára. Egy csevegési funkció például fotó feltöltésén keresztül lehetővé teszi az egyes növények termesztésével kapcsolatos információk lekérését. A Dümmen Orange digitális terméktulajdonosa, Marcel Vrijman szerint ez a

célszerű, könnyen kezelhető eszköz jó segítség a dísznövények sikeres termesztésében, időmegtakarítást, alacsonyabb kockázatot és hatékonyabb tervezést tesz lehetővé.

A minimális kódírást igénylő ún. low-code appfejlesztés szakértője, a Synobsys a cég üzleti partnereként ellátja a fejlesztés egészét. Ügyvezető igazgatója, Pim van Westen szerint a projekt különlegessége, hogy általa digitalizálható az ügyfelek termesztési folyamata. A kihívás az volt, hogy az információknak offline is elérhetőknek kell lenniük, akár az üvegházakban is, amit az OutSystems program megad – mondja Van Westen.

Az ingyenesen letölthető alkalmazást első ízben 2020 elején tesztelték korallvirág, kála, begónia, dália és levendula esetén. Cél a felhasználói élmények feldolgozását követően még több növény bevonása, és a más országokban való terjeszkedés. Vrijman elmondása szerint az első visszajelzések kedvezőek.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/dummenorange.com