0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

ITM-államtitkár: hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

A magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre hétfőtől lehet pályázni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László közölte, a 2,5 milliárd forintos keretből a vissza nem térítendő támogatás legnagyobb összege 400 millió forint, a legalacsonyabb 100 millió forint, felső határa egységesen 35 százalék lehet.

A támogatás jó a vállalkozásoknak és az adófizetőknek is – hangsúlyozta György László, kifejtve, a nyertes vállalkozások termelékenysége átlagosan 30 százalékkal javul, és a támogatási keretnél öt éven belül négyszer nagyobb összeg várható adóbevételként.

Kitért arra is, a tavalyi pályázaton a nyertes vállalkozások 20 százaléka érkezett az élelmiszeriparból, míg a többi a zöldgazdaságból, a járműiparból és a gépgyártásból.

Várhatóan csaknem egy hónapig nyújthatók majd be a kérelmek az online felületen, majd 1-2 hónapon belül el is bírálják azokat – tette hozzá.

Forrás: MTI