0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

EGERERDŐ Zrt.: szakmai partner az erdőtelepítésben és fásításban

Magyarország Kormánya, az Agrárminisztérium koordinálásával jelentős terveket fogalmazott meg hazánk fával borított területeinek növelése érdekében, azzal a céllal, hogy hatékony választ tudjunk adni a klímaváltozás által jelentett kihívásokra.

Az erdők klímavédelemben betöltött szerepe igen sokrétű (CO2 megkötés, O2 termelés, talajvédelem, vízbázis védelem, levegőtisztaság védelem, stb.), és ezzel egyidőben az erdő ökoturisztikai szolgáltatásai iránt is egyre nagyobb a társadalmi igény. Mindemellett nem szabad elfelejtenünk, hogy a faanyag megújuló energiaforrást és fontos nyersanyagot is jelent a hazai gazdaság számára.

Az EGERERDŐ Zrt., mint állami erdőgazdálkodó, 2019-ben több, mint 6 ha új erdő telepítésével növelte az ország erdősültségét. Célkitűzés ennek tovább növelése.

Az önkormányzati, magán és közösségi tulajdonban lévő alacsonyabb termőképességű területek ideális helyszínt jelentenének új erdő vagy fásítás létesítésére, melyet most pályázati forrásból (VP5- 8.1.1-16 Erdősítés támogatása) is megvalósíthat a tulajdonos!

A pályázati dokumentációhoz szükséges tervezési feladatokban szakmai segítségre számíthatnak a gazdák, földtulajdonosok az EGERERDŐ Zrt.-től, termőhely feltárási szakvélemény, fafaj választás, szükség esetén engedélyeztetés, teljes körű pályázati dokumentáció elkészítésében. Szakmai főkoordinátor: ifj. Ősz Gusztáv erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettes.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény