0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Válsághelyzetben a bio

A koronavírus miatt a kínai fogyasztók távol maradnak a helyi piacoktól, ami erős igényt teremtett Új-Zéland bioalmája iránt. Az ausztrál térség legnagyobb bioalma-termelője, a Bostock New Zealand nemrég minden eddiginél nagyobb almaszállítmányt vitt légi úton Kínába.

A cég tulajdonosa, John Bostock elmondta, hogy a kínai vásárlók a zsúfolt közterületek elkerülése végett nem mennek ki a piacokra gyümölcsöt vásárolni, ehelyett a higiéniai feltételeket jobban garantáló, megbízható kiskereskedők felé fordultak.

Az online értékesítés is jelentősen föllendült, mivel a fogyasztók a vásárlás kedvéért sem akarnak kilépni az ajtón.

Jane Maclean, a Bostock egyik nemzetközi kereskedője szerint Kínában megfigyelhető, hogy az ehhez hasonló válságok idején mind többen fordulnak az organikus termékek felé, mivel azokat megbízhatóbbnak találják.

A kifejezetten az ázsiai piac számára termesztett édes Posy fajta az első új-zélandi alma a kínai piacon, és a tapasztalatok szerint a fogyasztók igencsak kedvelik a tetszetős megjelenése, élénk színe és édessége miatt, mondta Maclean. Az új, izgalmas fajták segítik az ázsiai piacon való terjeszkedést, tette hozzá John Bostock.

A Bostock New Zealand az MR Apple mellett kizárólagos jogokkal rendelkezik a Posy almák termesztésére és forgalmazására, de a világon ők a fajta egyetlen biotermelői.

Ez már a második év, amikor jelentős mennyiségű Posy almát exportáltak. Az előző idényben mindössze két raklapnyit szállítottak légi úton, de ebben a szezonban még több szállítmányt küldenek, amit további konténerek követnek majd a tengeren.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/bostock.nz