0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kuvaszok segítik a polgárőrök munkáját

Újabb öt kuvaszkölyköt kapott az Országos Polgárőr Szövetség. A kutyák kiképzésük után a bűnmegelőzési célú járőrszolgálatokban vesznek majd részt. Az 2018-ban indult program részeként az Agrárminisztérium és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége évente több kuvasz kiképzését támogatja.

A miniszterelnöki biztos elmondta, az agrártárca célja az, hogy ezek a kutyafajták szeretettek, kedveltek legyenek. A program rávilágít arra, hogy ennek a gyönyörű megjelenésű, méltóságot sugárzó kutyafajtának régi „funkcióját”, az őrző-védő tevékenységet a 21. századi körülmények között is kiválóan lehet alkalmazni.

V. Németh Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy az Agrármisztérium 2 millió forinttal járult hozzá a kutyák megvásárláshoz és kiképzéséhez.

Kitért arra is, hogy a tárca több ponton is kapcsolódik ehhez az ágazathoz. Mint tenyésztési hatóság, jóváhagyja a tenyésztési programokat, emellett a Génmegőrzési Stratégia végrehajtásáért is felelős.

A harmadik kapcsolódás pedig a hungarikumok ügye. Mikor magyar nemzeti értékekről beszélünk, akkor nemcsak az érinthetetlen, üvegbúra alatt őrzött tárgyakra, „vasárnapi” elemekre gondolunk, hanem a magyar életmód védelmére is. Azt szeretnénk, hogy az értékekhez való ragaszkodás az életünk részévé váljon. Mind ételek tekintetében, mind viseletben, vagy jelen esetben, a magyar kutyafajtákban – tette hozzá.

Forrás: Agrárminisztérium