0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tej Terméktanács: meghosszabbították az egyes tejtermékekre vonatkozó piaci jelentés hatályát

Meghosszabbította 2023-ig az Agrárminisztérium (AM) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál az egyes tejtermékekre vonatkozó piaci jelentéstételi kötelezettség hatályát – közölte a tanács az MTI-vel.

Közleményük szerint ez valamennyi Magyarország területén működő tejfeldolgozó, tejtermelő, nagykereskedő és kiskereskedő cégre vonatkozik, amelyek immár 3 éve kötelesek piaci jelentést adni.

A terméktanács az MTI érdeklődésére közölte, hogy

a jelentéstételt a nagykereskedők tevékenységének monitorozása, a szakmai önszabályozás, valamint a gyanúsan olcsó importtejek visszaszorítása érdekében kezdeményezték.

A rendszer a várakozásuknak megfelelően teljesített, ezért javasolták annak folytatását.

A Tej Terméktanács ezt a rendszert a tisztességes és etikus kereskedelmet, tejtermelést és tejfeldolgozást folytató vállalkozások védelme, a hatóságok ellenőrzési munkájának segítése és az ágazati stratégiai döntéseket támogató adatbázis fenntartása érdekében kívánja működtetni a jövőben is.

Az adatokat havonta frissítik, azok 14-16 tejtermékről adnak tájékoztatást, mint a fogyasztói tej, tejszín, tejpor, vaj, sajt és túró, valamint savanyított tejtermékek.

Forrás: MTI