Back to top

Több száz traktor vonult fel a rendhagyó megemlékezésen

Traktorok szinte végeláthatatlan sora kígyózott azon az Észak-angliai felvonuláson, melyet évente rendeznek meg a térség fiatal gazdálkodói, hogy tragikusan elhunyt társukra emlékezzenek, egyúttal pedig adományt gyűjtsenek. Az idei alkalmat látványos drónfelvétellel is megörökítették a szervezők.

Fotó: facebook.com

Idén rekordszámú, összesen 360 traktor sorakozott fel Yorkshire megye Harrogate városában azzal a céllal, hogy részt vegyenek a nem messze fekvő Knaresborough település fiatal gazda klubja által szervezett éves felvonuláson. A menet résztvevői egy körülbelül ötven kilométer hosszú úton, a kiindulási ponttól északnyugatra fekvő Pateley Bridge kisvárost érintve jutottak el a végállomásra, Knaresborough-ba.

A kezdeményezést az említett klub egykori tagja, a 2017-ben Új-Zélandon tragikus balesetben elhunyt Mike Spink emléke előtt tisztelegve hozták létre a szervezők, akik ezzel együtt adománygyűjtő-akcióba is kezdtek: a yorkshire-i légimentőket kívánták támogatni. Mint arról beszámoltak, az idei felvonulás résztvevői több mint 10 ezer fonttal – majd' 4 millió forinttal – támogatták a kezdeményezés, mely révén az évek alatt eddig összesen 50 ezer fontot sikerült összegyűjteni. Steven Brown, a szervezők egyike az idei felvonulást követően arról beszélt,

annak idején körülbelül egy tucat gazda gyűlt össze és emlékezett az elhunyt barátra, éppen ezért hatalmas boldogságra ad okot számukra a tény, hogy mostanra ilyen sokan tartják fontosnak, hogy évről-évre csatlakozzanak a menethez.

Továbbá elmondta azt is, hogy az idei, egyben a negyedik felvonuláson hatvannal több traktor vett részt, mint a tavaly alkalmon. Mivel a részvétel nem kötött előzetes regisztrációhoz, a szervezők számára csak a helyszínen tudatosult, hogy minden eddiginél többen jöttek el a rendhagyónak számító megemlékezésre.

Forrás: 
farminguk.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

Bezárt a McDonald's az Egyesült Királyságban és Írországban

Az Egyesült Királyságban és Írországban a McDonald's éttermeit határozatlan időre bezárták a koronavírus járvány miatt. A gazdaságok vezetői szerint a megtermelt árukat az élelmiszerlánc más részeire irányítják.

Egri borászok 1552 palack borral segítenek

Az egri egészségügyi dolgozókért fogott össze az Egri Borműhely. Az egyesület borászai összesen 1552 palack bort ajánlottak fel, aminek az árából támogatják a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkezését a koronavírus-járvány idején.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.

"Önképző" növényhatározó applikációk

A mobiltelefonok a telefonálás mellett már rengeteg más dolgot is tudnak. Fényképezőgépként, diktafonként, rádióként, útvonaltervezőként, zseblámpaként, zenelejátszóként, sőt akár vérnyomásmérőként is használhatjuk őket, és még számos más eszközt is helyettesítenek. Miért ne használhatnánk növényhatározásra is telefonunkat?

"Infrás kasza", mely védi a fűben lapuló őzgidákat

A kaszálások idején különféle vadfajok lapulnak meg a számukra biztonságosnak vélt magas kultúrákban. A vadriasztó lánc nem olyan hatékony, mint ahogyan azt elvárják a termelők. A Pöttinger fejlesztette SENSOSAFE berendezés lényege egy olyan infravörös optikai rendszer, amely a kasza előtti sávot pásztázza és észleli a vad jelenlétét.

Fendt IDEALDrive

Az Fendt IDEAL az első önjáró mezőgazdasági gép, amely kizárólag joystick-kal működik. Amellett, hogy jobban látni a betakarítás során, könnyebb vele a manőverezés és kényelmesebb kezelni is, valamint a közutakon vezetve nagyobb a kilátás és ezzel együtt a biztonság is megnő.

"Harcostársként" állhatnak helyt a brit szupermarketek a vírus ideje alatt

A brit kormány bejelentette intézkedéscsomagját, mely az új koronavírus-járvány idejére ad lehetőséget a szupermarketeknek arra, hogy együttműködjenek a lakosság élelmiszerek és egyéb háztartásbéli termékek iránti szükségleteinek kielégítése érdekében.

Számos rendezvény marad el

A koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések kihirdetése után számos rendezvény maradt el eddig is az országban.

Modernizálja indiai traktorgyárát az SDF

Napjainkban India számít a legnagyobb piacnak az eladott traktorok darabszámát tekintve, meghaladja az évi 600 ezer darabot. Mivel az ország korlátozza a traktorok importját, számos nyugati traktorgyár telepítette a gyártását Indiába.