0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Medve sajtot is gyártó Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. tavaly több mint 18 milliárd forintos árbevételt ért el

Tavaly 18,16 milliárd forint árbevételt ért el a Medve sajtot is gyártó Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. (korábban Pannontej), a cég az év végén 608 embert foglalkoztatott - közölte a társaság az MTI-vel.

Az előző évben a társaság árbevétele 17,961 milliárd forint volt, létszáma 583 fő, míg 2017-ben 17,943 milliárd forint bevételt ért el, a foglalkoztatottak száma pedig 576 volt.

A Savencia Magyarország 2018-2019-ben több milliárd forint értékű beruházással új gyárépületet, raktárat, gyártósorokat és egy regionális kutatás-fejlesztési központot alakított ki Veszprémben.

Az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén például a panírozott termékek gyártósora a Savencia csoport hesovi (Csehország) egységéből ebbe az üzembe került át.

A társaság egyik legfontosabb terméke az idén 90 éves Medve sajt, amely a Savencia Magyarország eladásainak közel egyharmadát tette ki 2019-ben. Megjegyezték, hogy a nagymúltú márka magasan piacvezető az ömlesztett kördobozos sajtok szegmensében: a szegmens 2019. évi eladott mennyiségének 53 százaléka, értékének pedig 63 százaléka realizálódott e márkanév alatt.

A közleményben felidézték, hogy a Medve sajtot a svájci sajtmester, Stauffer Frigyes hozta el Magyarországra, akinek répcelaki üzeme 3 megye csaknem teljes tejhozamát dolgozta fel,

és termékeit Angliába, Franciaországba, az Egyesült Államokba és Kanadába is szállította. A répcelaki gyár 1955-től a Vas megyei Tejipari Vállalat üzemegysége volt, 1995-ben vásárolta meg a Pannontej Rt., amely jelenleg francia tulajdonban, Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. néven a mai napig itt gyártja a Medve sajtokat.

Forrás: MTI