0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Down-szindróma világnapja – Jótékonysági kampányt indít a Folly

Idén is jótékonysági akciót indít a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat a Down-szindróma világnapja alkalmából. Március 21–28. között, online vagy a helyszínen értékesített Boróka 2018-as fehérborok teljes bevételét felajánlják a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ részére.

A Folly szívügyének érzi az alapítvány támogatását, mivel Dr. Folly Réka tulajdonos is egy Down-szindrómás kisfiú nagynénje. Folly Judit harmadik gyermeke, Miklós 2016 júniusában született Down-szindrómával. A családot akkor sokként érte a betegség – a kezdeti nehéz lépéseket a Down Alapítvány segítségével tették meg, és azóta is bármikor számíthatnak az ott dolgozó szakemberekre.

Miklós és az egész család rengeteg lelki és szakmai támogatást kapott a fejlesztő központtól, amit mindenképpen viszonozni szeretnének. Éppen ezért március 21–28. között minden egyes, a webshopon vagy a helyszínen eladott Boróka 2018-as fehérbor teljes vételárát adományként ajánlják fel a Down Alapítvány részére.

Az arborétum jótékonysági kampányával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy Down-szindrómával élő kisgyerek is lehet boldog és elégedett, ha megfelelő segítséget kap a fejlődéshez.

„Egy ilyen gyermek megtanít minket, hogy az élet lényegére koncentráljunk, és jobban összehozza a családot is. Neki köszönhetően tartalmasabb családi kapcsolatok alakultak ki; új ismerőseink lettek; és ami talán a legfontosabb: folyamatosan érzékenyít minket mások bajaira” – hangsúlyozta Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat tulajdonosa, hozzáfűzve: „Isten hat nap alatt teremtette a világot. A hetediken megpihent, körülnézett, majd a nyolcadikon megteremtette a downosokat, hogy több szeretet jusson a földre. Nincs más dolgunk, mint elfogadni.”

Boróka 2018

A Folly Boróka elnevezésű bora az arborétum egyik meghatározó növényfajtájáról kapta a nevét. Muskotály, Olaszrizling és Szürkebarát házasításának az eredménye. Virágillat, gyanta és rizlinges fűszeresség, élénk összetett savszerkezet jellemzi ezt a friss, gyümölcsös bort. 

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 115 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi továbbvitték.

Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 fenyőfajta és 200 lombos fa- és cserjeféle virul.

A Folly család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található öt világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat, mi több, az érdeklődök a helyszínen Folly teákat, szörpöket és borokat is kóstolhatnak, az étteremben pedig nyitástól este tíz óráig bőséges választékkal, szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várják a vendégeket.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu