0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nébih közreműködés a koronavírus terjedésének megakadályozásában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak érdekében, hogy segítse az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozását, több új intézkedést is bevezetett. A hivatal szakemberei többek között tematikus tájékoztatókat készítenek, valamint támogató szemlékkel segítik a vállalkozások biztonságos működését.

A jelenlegi járványhelyzetben a vásárlók, a vállalkozók, az élelmiszerlánc valamennyi érintett szereplőjének védelme kiemelten fontos feladat a Nébih számára.

A hivatal az eredményes védekezés érdekében számos útmutatót állított össze, amely megtalálható a Nébih tematikus oldalán.

A tájékoztatókban hasznos gyakorlati tanácsok olvashatóak többek között állattartóknak, élelmiszer-forgalmazó létesítmények, vendéglátó-, és közétkeztető létesítmények, valamint helyi piacok üzemeltetőinek. Az útmutatók a Nébih-hez érkező kérdések, észrevételek alapján folyamatosan bővülnek.

A hivatal szakemberei a klasszikus hatósági ellenőrzések helyett elsődlegesen ún. támogató szemléket tartanak, amelyek fokozottan kitérnek a higiéniai szempontokra, a koronavírussal kapcsolatos problémák feltárására, a megoldások közös keresésére. Ezen szemlék elsődleges célja a szakmai tanácsadás.

A vírus terjedésének lassítása, az ügyfelek és a Nébih szakembereinek védelme érdekében – számos más vállalkozáshoz, intézményhez hasonlóan – korlátozások léptek életbe a hivatal személyes ügyfélszolgálatai esetében, amelyekről a hivatal honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők. Természetesen az online ügyintézési rendszerek, az elektronikus elérhetőségek, valamint a Nébih ZöldSzáma  (06-80/263-244) és telefonos ügyfélszolgálata továbbra is teljes kapacitással működik.

Fontos, hogy a Nébih ZöldSzámán élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos bejelentéseket tehetnek a fogyasztók.

A Nébih folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, amit figyelembe vesz mind a további intézkedések bevezetése, mind az útmutatók bővítése során.

Forrás: NÉBIH Sajtóközlemény