0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Őszi búza növényvédelme és lombtrágyázása

Az őszi búza hazánkban az egyik legnagyobb területen termesztett kultúrnövénynek számít, ezért a növényvédelemére rendkívül nagy hangsúlyt kell fektetni. 

A jövedelmező és sikeres gabonatermesztés feltétele: a növényvédelem és az okszerű tápelem pótlás összhangjának megteremtése. Az idei tél különösen enyhe volt, így a gyomnövények jelenléte és fejlettsége jóval nagyobb az eddigi évekhez képest. A tavaszi gyomirtáshoz nélkülözhetetlen a területen lévő gyomnövények ismerete.

A magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények ellen ajánlatunkban megtalálható a Saracen Max gyomirtó szer,

amely nemcsak kora tavasszal használható, így a tág kezelési időkeret rugalmasságot biztosít a gazdáknak. A gyomnövények széles skáláját tökéletesen irtja, a ragadós galaj ellen kiemelkedően jó hatékonyságot biztosít. Hűvösebb időjárási körülmények között is alkalmazható. Javasolt dózisa: 25 g/ha. A jobb hatékonyság elérése érdekében kereskedelmi forgalomban a Superspray termékkel együtt kapható. Évjárattól függően a termés akár több, mint 60%-a is veszélybe kerülhet a kórokozók miatt, ezért az ellenük való védekezés kiemelt feladat. A levél- és kalász betegségek elleni védelemre a három hatóanyagot tartalmazó Cello termékünk jelenti a tökéletes megoldást. 

Dózisa levélbetegségek ellen: 0,6-0,8 l/ha, kalászfuzáriózis ellen: 1,0 l/ha.

A Littac Super termékünk pedig kifejezetten a rágó és szívó kártevők lárvái és kifejlett alakjai ellen számít hatékonynak. Lombon keresztül történő tápelempótlásra a nitrogént, magnéziumot, ként és egy mikroelem csomagot is tartalmazó LOVOSPEED készítményünket ajánljuk, amely a növény kezdeti fejlődésétől egészen a virágzás végéig biztonságosan alkalmazható. Ugyanakkor a termékenység megőrzésben az Amalgerol® Essence + LOVOSPEED kombinációt kijuttatva egy igen erőteljes tápanyag-kondicionáló hatást érhetünk el. (x)

A termékekkel kapcsolatos további információkért keresse értékesítőinket!

IKR Agrár Kft.
2943 Bábolna, IKR Park hrsz: 890
+36 34 569 024
www.ikragrar.huinfo@ikragrar.hu

Forrás: Magyar Mezőgazdaság