0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bezárt a McDonald’s az Egyesült Királyságban és Írországban

Az Egyesült Királyságban és Írországban a McDonald's éttermeit határozatlan időre bezárták a koronavírus járvány miatt. A gazdaságok vezetői szerint a megtermelt árukat az élelmiszerlánc más részeire irányítják.

A McDonald’s az Egyesült Királyság és Írország területén a koronavírus-válság miatt tapasztalható félelmek miatt március 23-tól ideiglenesen, az összes, szám szerint 1270 éttermét bezárja.

A gyorsétterem lánc az alapanyagokat több mint 23 000 brit és ír gazdától szerzi be, üzletei évente több mint 600 millió font forgalmat bonyolítanak le az Egyesült Királyságban. Az összes étterem bezárása miatt a gazdálkodóknak termékeiket más piacokra kell irányítaniuk, különösen a kiskereskedelmi ágazatba, ahol hús- és tejtermékek hiánya lépett fel a pánikvásárlások miatt.

Neil Shand, a Nemzeti Marhahús Szövetség (NBA) igazgatója elmondta, hogy

a többlet húsokat, amelyeket a termelők nem tudnak a McDonald’s-nál értékesíteni, átirányítják az élelmiszerlánc más szektorába, annak érdekében, hogy mindenkihez eljussanak az élelmiszerek.

Az Ír Mezőgazdasági Szövetség (IFA) szerint a McDonald’s fontos felvásárlója az ír marhahús piacnak és a hirtelen bezárás „nagy csapást” jelentett az ágazat számára.

Az IFA elnöke, Tim Cullinan az Európai Mezőgazdasági Biztosnak írt múlt heti levelében felhívta a figyelmet, hogy a Bizottságnak készen kell állnia arra, hogy támogassa az EU marhahúspiacát, mivel a koronavírus okozta leállások befolyásolják a gazdasági helyzetet.

„Az ír marhahús ára már így is jóval alacsonyabb a termelői költségeknél. További árcsökkentéseket nem tudnak fenntartani” – tette hozzá az IFA elnöke.

Az Egyesült Királyságban más nagy vállalkozások is bezártak, többek között a Nando’s csirkelánc 400 éttermének, a Costa Coffee az összes üzletének bezárását jelentette be.
Forrás: fwi.co.uk