Back to top

A KWS gazdálkodóknak készült digitális megoldása design-díjat kapott

A myKWS mezőgazdasági termelők számára készült digitális megoldás, szolgáltatás kategóriában elnyerte a 2020-as iF Design Award díjat. A díj számos tudományágban, egyebek mellett a belsőépítészet, a csomagolás és a szolgáltatások területén ismeri el a kivételes tervezési eredményeket.

A myKWS több mint 20 különféle szakértői tanácsokat adó alkalmazást egyesít, hogy világszerte adatokkal támogatott döntéshozatali segítséget nyújtsanak a gazdálkodóknak, hogy ideális termést érjenek el. A döntéshozatal során a nemzetközi zsűri felhívta a figyelmet az online portál integrált megközelítésére, ügyfélközpontú konfigurációjára és korszerű felhasználói felületére.

A felhasználók a saját kezdőlapjukon lépnek be a myKWS-be.

Ez összefoglalja az adott évszakra vonatkozó összes információt és teendőt - teljesen a gazdálkodó vetésszerkezetéhez igazítva.

Ezen felül az online portál sok funkciója közvetlenül a táblák áttekintő térképéből indul. Innen a mezőgazdasági termelők gyorsan megnézhetik a saját tábláikat és a javasolt művelési feladatot.

A felhasználók a saját kezdőlapjukon lépnek be a myKWS-be
Fotó: KWS press
Az alkalmazás kiegészítő adatokat, például műholdas képeket vagy jövőorientált algoritmusokat használ, hogy az egyes területeken ideálisan beállítsa a vetés és betakarítás idejét, annak érdekében, hogy alkalmazkodjon a környezeti feltételekhez és javítsa a növénytermesztési gyakorlatot. Az online portál kulcsfontosságú jövedelmezőségi adatokat és számítási programokat is tartalmaz a legmegfelelőbb vetésforgó megtervezéséhez és a fajták kezeléséhez.

„A fenntartható gazdálkodásnak biztosítania kell a jó minőségű, tápláló élelmiszerekből a megfelelő ellátást, miközben a legkevesebb erőforrást - növényvédelmet, vizet, tápanyagot és földet – használja fel” - olvasható a KWS közleményében.

„A hozzáadott értéket generáló digitális technológiák egyre fontosabbá válnak, hisz többek között elősegítik a mezőgazdasági hozamok növelését és a növényi veszteségek elkerülését.
A myKWS a mezőgazdasági termelők igényeire összpontosít és átfogó szolgáltatási csomagot kínál a teljes növekedési időszakra. Egyedileg rendszerezhető a gazdaság sajátosságai szerint - és ez teszi a platformot egyedivé.”
A 250-es kombájnsorozat gépeit munka közben is megtekintették az újságírók, sőt ki is próbálhatták
Fotó: Forgács Tibor
Forrás: 
KWS Press Service

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jelentősebb csapadék segítheti a talajok átnedvesedését

A hét első felében többfelé alakultak ki záporok, zivatarok az országban, ezekből azonban csak szerdán hullott elszórtan nagyobb mennyiségű csapadék. Az elmúlt öt nap csapadékösszege az ország nagy részén mindössze 1 és 5 mm között alakult, csak kevés helyen esett számottevő mennyiség. Ezek a gyenge esők, záporok csak arra elegendőek, hogy a talaj felszínének kiszáradását megakadályozzák.

A kormány hatékony segítséget nyújt az aszálykárok és fagykárok enyhítéséhez

Az idei esztendő első felének időjárása komoly károkat okoz a mezőgazdaságban. A gazdálkodók eddig 166 ezer hektáron jelentettek be aszálykárt és 82 ezer hektáron tavaszi fagykárt - mondta el Nagy István agrárminiszter csütörtökön az MTI-nek.

Rekordmennyiségű, 1346 tonna illegális növényvédő szert foglaltak le január és április között

Rekordmennyiségű, 1346 tonna illegális növényvédő szert foglaltak le január és április között egy 32 országot érintő műveletben az Európai Unió rendőri együttműködését koordináló szervezete, az Europol szerdai tájékoztatása szerint.

KSH: pénteken kezdődik az Agrárcenzus, a mezőgazdaság teljes körű összeírása

Online kitöltési szakasszal kezdődik pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020 - közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

Mezőgazdaságunk és Trianon

A történeti Magyarország 100 évvel ezelőtti felbomlása túlmutat a közismert számadatokon. A Kárpát-medence évszázadok során folyamatosan fejlődő, egyre összetettebb és hatékonyabban működő gazdasági és társadalomszerkezete széthullott, ami nemcsak mennyiségi, de minőségi veszteségként is nagyon súlyos terhet rótt a trianoni Magyarországra.

Csak a vizsgára bejelentett vagy már levizsgázott permetezőgépek használhatóak

A Nébih felhívja a termelők figyelmét, hogy idén már csak műszaki vizsgálatra bejelentett vagy érvényes műszakival rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkákat végezni. Azokat a gépeket, amik nem felelnek meg e követelményeknek a hatóság az ellenőrzések során leállítja, tulajdonosaikkal szemben pedig eljárást indít.

Virtuális búzabemutató Debrecenben

Amikor tavaly ősszel elvetették a kísérleti parcellákat Látóképen, arra nem gondolhattak, hogy a szokásos bemutató ezen a tavaszon elmarad. A koronavírus-járvány miatt nem ajánlatos akkora tömeget összehívni, ahányan a Debreceni Egyetem MÉK Karán meg szoktak jelenni az őszi kalászosok mustráján. Pepó Péter egyetemi tanárral és intézetigazgatóval kettesben jártuk végig a kísérleti telepet.

Árutőzsde: emelkedő nyerstejárak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratokra szóló jegyzéséről.

Nem javított a búzahozamon az eső

A múlt heti esők sem szüntették meg az aszályhelyzetet, a Gabonatermesztők Országos Szövetségéhez (GOSZ) beérkezett információk szerint a repce nagyon rossz állapotban van, a búza heterogén, de összességében gyenge képet mutat - mondta a Világgazdaságnak a szervezet elnöke.

Kert- és életmód-kiállítás

Szeptember 6–8. között rendezik meg Kölnben a Spoga+Gafa 2020 nagyszabású kertészeti kiállítást. Mintegy 60 ország 2200 kiállítója mutatja be a következő szezonra szánt újdonságait és innovációit.