Back to top

A KWS gazdálkodóknak készült digitális megoldása design-díjat kapott

A myKWS mezőgazdasági termelők számára készült digitális megoldás, szolgáltatás kategóriában elnyerte a 2020-as iF Design Award díjat. A díj számos tudományágban, egyebek mellett a belsőépítészet, a csomagolás és a szolgáltatások területén ismeri el a kivételes tervezési eredményeket.

A myKWS több mint 20 különféle szakértői tanácsokat adó alkalmazást egyesít, hogy világszerte adatokkal támogatott döntéshozatali segítséget nyújtsanak a gazdálkodóknak, hogy ideális termést érjenek el. A döntéshozatal során a nemzetközi zsűri felhívta a figyelmet az online portál integrált megközelítésére, ügyfélközpontú konfigurációjára és korszerű felhasználói felületére.

A felhasználók a saját kezdőlapjukon lépnek be a myKWS-be.

Ez összefoglalja az adott évszakra vonatkozó összes információt és teendőt - teljesen a gazdálkodó vetésszerkezetéhez igazítva.

Ezen felül az online portál sok funkciója közvetlenül a táblák áttekintő térképéből indul. Innen a mezőgazdasági termelők gyorsan megnézhetik a saját tábláikat és a javasolt művelési feladatot.

A felhasználók a saját kezdőlapjukon lépnek be a myKWS-be
Fotó: KWS press
Az alkalmazás kiegészítő adatokat, például műholdas képeket vagy jövőorientált algoritmusokat használ, hogy az egyes területeken ideálisan beállítsa a vetés és betakarítás idejét, annak érdekében, hogy alkalmazkodjon a környezeti feltételekhez és javítsa a növénytermesztési gyakorlatot. Az online portál kulcsfontosságú jövedelmezőségi adatokat és számítási programokat is tartalmaz a legmegfelelőbb vetésforgó megtervezéséhez és a fajták kezeléséhez.

„A fenntartható gazdálkodásnak biztosítania kell a jó minőségű, tápláló élelmiszerekből a megfelelő ellátást, miközben a legkevesebb erőforrást - növényvédelmet, vizet, tápanyagot és földet – használja fel” - olvasható a KWS közleményében.

„A hozzáadott értéket generáló digitális technológiák egyre fontosabbá válnak, hisz többek között elősegítik a mezőgazdasági hozamok növelését és a növényi veszteségek elkerülését.
A myKWS a mezőgazdasági termelők igényeire összpontosít és átfogó szolgáltatási csomagot kínál a teljes növekedési időszakra. Egyedileg rendszerezhető a gazdaság sajátosságai szerint - és ez teszi a platformot egyedivé.”
A 250-es kombájnsorozat gépeit munka közben is megtekintették az újságírók, sőt ki is próbálhatták
Fotó: Forgács Tibor
Forrás: 
KWS Press Service

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szőlőlével a pettyesszárnyú muslica ellen

A biotermesztők számára akart olcsó csapdát kifejleszteni a Massachusetts Egyetem szaktanácsadó professzora, Jaime Piñero. Azt tapasztalta, hogy a hígított szőlőlével töltött csapdák több pettyesszárnyú muslicát fogtak, mint a kereskedelemben kaphatók. Ez alapján pedig tömegcsapdázásra alkalmas eszköz kifejlesztésébe fogott.

Árutőzsde: emelkedő árak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel.

Több géppel többet dolgoznak a földeken, mint tavaly

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

Fontos a repce tápanyag-utánpótlása a tavaszi vegetációs periódusban

A repce tavaszi fejtrágyázása több helyen már megtörtént, azonban sokan két részletben, osztott fejtrágyázást végeznek, a kiegyenlítettebb tápanyag-utánpótlás érdekében. Az intenzív repcetermesztésnek ma már szinte kihagyhatatlan eleme a lombtrágyázás is.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

Réspiacra dolgoznak: a kínálatban feketegyökér és gyermekláncfű is szerepel

A zöldség-gyümölcs forgalomból mind nagyobb szeletet hasítanak ki az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok, folyamatos áruellátásuk csak a termelők összefogásával lehetséges. Franciaországban egyes termékekből, például paradicsomból és almából néhány termelői szervezet szinte lefedi az egész piacot, nehéz lenne velük versenyezni.

Borkóstolás Pincenavigátorral

Új élmények szerzésében és új borok felfedezésében egyaránt segít a Pincenavigátor. A mobilalkalmazást a Zalai Borút Egyesület fejlesztette, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel és a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Közintézettel együttműködésben.

Erdész hivatás egy életen át

A nagyon idős erdészeknek a hallgatásuk és tekintetük is teli van bölcselettel. Sok mindent láttak és tapasztaltak, és meg kell becsülni, ha ezeket a tanulságokat megosztják velünk. Szerencsénkre sikerült szóra bírni a 91 éves Olaszy Istvánt, a kiváló erdész szakembert.

Vetésidő és kijárási tilalom Szerbiában

Alig néhány órával e sorok papírra vetése előtt Aleksandar Vučić szerb államfő kijárási tilalmat rendelt el Szerbiában este 8 és reggel 5 óra között. A 65 évesnél idősebbekre ennél is nagyobb szigorítás vár, ők csak 5 és 10 óra között hagyhatják el otthonukat. Pedig nagy munka vár a földművesekre, hiszen a szántóföldek 90 százalékát a következő hetekben kell bevetni.