0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Az élelmiszerlánc európai szereplőinek közleménye

A Copa-Cogeca, az FoodDrinkEurope és az EuroCommerce képviselik az európai élelmiszer-ellátási lánc legfontosabb szereplőit: mezőgazdasági termelőket és agrár-szövetkezeteket, élelmiszer- és italgyártókat, valamint a nagy- és kiskereskedelmi forgalmazókat. Az élelmiszerlánc európai szereplőinek közleményét közöljük.

Ebben a kihívásokkal teli időben mezőgazdasági termelőink és vállalkozásaink éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy minden európai élelemhez és italhoz jusson. Együttműködünk az agrár-élelmiszerellátási lánc sok más vállalkozásával és az európai intézményekkel annak érdekében, hogy kollektív válaszunk összehangolt és hatékony legyen mind rövid, mind hosszú távon.

Tiszteljük mindazokat, akik fáradhatatlanul dolgoznak a Covid-19 közegészségügyi krízis kezelésében. Az élelmiszer-ellátási láncban a gazdálkodók, a gyárainkban, utakon, üzleteinkben és szupermarketeinkben dolgozók energiát, időt nem sajnálva teljesítik fontos küldetésüket: ételt adnak az embereknek.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak biztosítása érdekében, hogy élelmiszerrendszereink továbbra is fenntarthatóan és hatékonyan működjenek az egész egészségügyi válság és a korlátozó intézkedések idején.

Hangsúlyozzuk, hogy iparágainkat és munkaerőnket, illetve az általunk folytatott tevékenységet alapvető fontosságúnak kell elismerni a fogyasztók számára a biztonságos, megfizethető és minőségi élelmiszerek biztosítása érdekében. Azt kérjük, hogy ezen alapvető küldetés teljesítése érdekében a határok maradjanak nyitva az munkásaink és a teherfuvarozás számára.

Felajánljuk, hogy strukturált párbeszéd útján együttműködünk az európai intézményekkel annak biztosítása érdekében, hogy a Covid-19-re adott válasz összehangolt és hatékony legyen, mind a válság idején, mind az azutáni időszakban.

 

Forrás: COPA-COGECA Sajtóközlemény