Back to top

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

MMG - Bika szaporítóanyaggal a siker útján

A Holstein Genetika Kft. 1990 március végén jött létre az egykori állami gazdaságok bázisán amerikai-magyar vállalatként. A kezdetektől fő feladatuknak tekintik a minőségi amerikai szarvasmarha szaporító anyagok forgalmazását. Ez máig megmaradt fő tevékenységüknek, de azóta a minőségi tejtermelés számos más irányába jelentősen kibővültek, hogy segítsék a szarvasmarha-tenyésztőket, különösen a tejtermelőket.

„A Holstein Genetika Kft.-t mindig is jellemezte egyfajta innovatív nyitottság az új technológiák, termékek, szolgáltatások iránt.” - mondta dr. Süpek Zoltán, a cég tenyésztési és kereskedelmi igazgatója.

A nagy genetikai értékű szaporítóanyagok kereskedelme mellett, másik fő tevékenységi területük a takarmánykiegészítők forgalmazása. Ezek célzott alkalmazásával stresszhelyzetekben nagyon komoly segítséget tudnak nyújtani a teheneknek, borjaknak. Harmadik fontos szakterületük a tőgyegészségügy. Már a kilencvenes évek elején javasolták a tőgyfertőtlenítők használatát. A későbbiekben pedig úttörő szerepet játszottak a fejőkesztyűk használatának meghonosításában.

Rendkívül fontosnak tartják az amerikai és magyar képzési programok megszervezését. Számos magyar szakember juthat ki általuk a Washington állambeli oktatóközpontba, melyet amerikai partnerük, a World Wide Sires működtet. Legyen szó szaporodásbiológia, terepmenedzsment vagy egyéb témáról, mindig hasznos ismerettel térnek haza.

A Holstein Genetika Kft. az innováció mellett a legnagyobb hangsúlyt az emberi kapcsolatokra helyezi. Akác Balázs, a cég ügyvezető igazgatója különösen büszke a munkatársaira, a csapatára. Vallja, hogy nélkülük nem lehet jól teljesíteni és magas színvonalú szolgáltatást elérni.

A munkatársak mellett a partnerekre is maximálisan odafigyelnek. Irányelvük mindig az volt, hogy kiváló termékekkel és színvonalas, igényre szabott szolgáltatásokkal hozzájáruljanak az ügyfelek fejlődéséhez, és támogassák a hatékonyabb gazdálkodást.

„Nagyon fontosnak tartom a Holstein Genetika Kft. partnerkapcsolatait. Büszke vagyok arra, hogy alig volt fluktuáció. Jószerivel az összes partnerünkkel, akikkel elkezdtük harminc évvel ezelőtt a szakmai-üzleti kapcsolatot, továbbra is fennáll az együttműködés.” - mondta a cég ügyvezetője.

Az elmúlt évtizedek alatt magánvállalkozássá vált a Holstein Genetika Kft., melynek életében újabb kihívást jelentő fejezet következik: a generációváltás.

„Édesapám a kezdetektől próbált belevonni a vállalkozásba. Már kiskoromban is volt alkalmam vele partnereket felkeresni. Szerintem titkon már akkor az volt a célja, hogy megszerettesse velem ezt az iparágat, szakmát.”

- mesélte ifj. Akác Balázs, aki 2017 óta a cég digitális menedzsere. Édesapja neki adja majd át a vezetést az elkövetkező időszakban.

Akác Balázs, a cég ügyvezetője gyermekeként szereti a Holstein Genetika Kft.-t. Nehéz feladatnak tartja a generációváltást, de majd átgondoltan és fokozatosan megpróbál visszavonulni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Járványok szorításában

Napjainkban egyszerre kell megbirkóznunk humán- és állatjárványokkal. Előbbiek közül minket most elsősorban a koronavírus fertőzése állít komoly próbatétel elé, az állategészségügyi szakembereknek azonban időről időre meg kell küzdeniük olyan betegségekkel, amelyek adott esetben emberre is veszélyesek lehetnek.

Amerikai ASP elleni vakcina kérdőjelekkel

Az Egyesült Államok kutatói kidolgoztak egy afrikai sertéspestis elleni oltást, amelyet a közeljövőben alkalmazni fognak az USA-ban. Ennek ellenére Kanadát és Európát valószínűleg nem fogja érdekelni.

A kacagójancsi már nálunk is hallatja hangját

A kacagójancsi vagy más néven kokabura Földünk ma élő legnagyobb jégmadara, hossza akár elérheti a 45 centimétert is. Azok, akik Ausztráliába eljutnak, s a keleti parton barangolnak, szinte biztos, hogy találkoznak ezzel az egyszerű tollazatú madárral, melyen a fehér és a barna szín dominál. Ma már díszmadárként is tartják kontinensünkön.

Pozitív változások az USA tejtermelésében

Világszerte zajlanak arra irányuló kutatások és fejlesztések, hogy miként lehetne csökkenteni a szarvasmarha-tartás környezetre gyakorolt káros hatásait.

A nemzeti összetartozás jegyében bővült a hungarikumok sora

25. alkalommal ültek össze a Hungarikum Bizottság (HB) tagjai: a többi közt négy, a magyarság karakterjegyeit magán viselő értéket emeltek a hungarikumok rangos sorába. A jubileum apropóján V. Német Zsolttal, az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosával, a Hungarikum Bizottság tagjával beszélgettünk.

Ingyen tyúk a kevesebb zöldhulladékért

Napjainkban a hulladékkezelés minden formája akadályokba ütközik. Így van ez a biológiailag lebomló hulladékok esetében is; a kertvárosokban felgyülemlő zöldhulladék-mennyiség elszállítása és kezelése gondokat okoz a hulladékkezelőknek.

Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni?

Hazánk tizenhatodik különleges státuszú, natúrparki területétének létrehozását a természeti és kultúrtörténeti értékek megőrzése, az ezeken alapuló jövedelmezőbb gazdálkodás megvalósítása céljából kezdeményezték. A jövőben agro-túraútvonalak is várják az Őrjegbe érkezőket.

Az Európai Bizottság bemutatta új biológiai sokféleséggel és fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos stratégiáit

Az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben bemutatta a környezetbarátabb mezőgazdasági termeléssel, és a biológiai sokféleséggel, az úgynevezett biodiverzitással kapcsolatos stratégiáit.

Nyúl a Faluhely majorból - Új magyar nyúlfajta-jelölt

Korábban írtunk a nyuszkanyakú palóc tyúkról és kitenyésztőjéről Földi Gyuláról, akinek hazája a mátranováki Faluhely major. Nos, ugyanerről a portáról ezúttal egy új nyúlfajta kerülhet ki: a faluhely majori nyúl. Az első kiállítási eredmények már megvannak, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségénél pedig megkezdődött a fajta elismerésének folyamata.

A madárvilág különös tagjai, az íbiszek és a kanalasgémek

Sokan vagyunk olyanok, akik különös formájú, különös életmódú madarakat szeretnénk meglesni, de ehhez nem adatik meg a távoli vidékekre utazás lehetősége. Valójában nincs is szükség ilyen költségekbe verni magunkat, hiszen, ha jobban körülnézünk, az ország bármely pontján is élünk, pár 10 kilométeres körzetben találhatunk olyan élőhelyet, ahol nem mindennapi állatokat leshetünk meg.