Back to top

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

MMG - Bika szaporítóanyaggal a siker útján

A Holstein Genetika Kft. 1990 március végén jött létre az egykori állami gazdaságok bázisán amerikai-magyar vállalatként. A kezdetektől fő feladatuknak tekintik a minőségi amerikai szarvasmarha szaporító anyagok forgalmazását. Ez máig megmaradt fő tevékenységüknek, de azóta a minőségi tejtermelés számos más irányába jelentősen kibővültek, hogy segítsék a szarvasmarha-tenyésztőket, különösen a tejtermelőket.

„A Holstein Genetika Kft.-t mindig is jellemezte egyfajta innovatív nyitottság az új technológiák, termékek, szolgáltatások iránt.” - mondta dr. Süpek Zoltán, a cég tenyésztési és kereskedelmi igazgatója.

A nagy genetikai értékű szaporítóanyagok kereskedelme mellett, másik fő tevékenységi területük a takarmánykiegészítők forgalmazása. Ezek célzott alkalmazásával stresszhelyzetekben nagyon komoly segítséget tudnak nyújtani a teheneknek, borjaknak. Harmadik fontos szakterületük a tőgyegészségügy. Már a kilencvenes évek elején javasolták a tőgyfertőtlenítők használatát. A későbbiekben pedig úttörő szerepet játszottak a fejőkesztyűk használatának meghonosításában.

Rendkívül fontosnak tartják az amerikai és magyar képzési programok megszervezését. Számos magyar szakember juthat ki általuk a Washington állambeli oktatóközpontba, melyet amerikai partnerük, a World Wide Sires működtet. Legyen szó szaporodásbiológia, terepmenedzsment vagy egyéb témáról, mindig hasznos ismerettel térnek haza.

A Holstein Genetika Kft. az innováció mellett a legnagyobb hangsúlyt az emberi kapcsolatokra helyezi. Akác Balázs, a cég ügyvezető igazgatója különösen büszke a munkatársaira, a csapatára. Vallja, hogy nélkülük nem lehet jól teljesíteni és magas színvonalú szolgáltatást elérni.

A munkatársak mellett a partnerekre is maximálisan odafigyelnek. Irányelvük mindig az volt, hogy kiváló termékekkel és színvonalas, igényre szabott szolgáltatásokkal hozzájáruljanak az ügyfelek fejlődéséhez, és támogassák a hatékonyabb gazdálkodást.

„Nagyon fontosnak tartom a Holstein Genetika Kft. partnerkapcsolatait. Büszke vagyok arra, hogy alig volt fluktuáció. Jószerivel az összes partnerünkkel, akikkel elkezdtük harminc évvel ezelőtt a szakmai-üzleti kapcsolatot, továbbra is fennáll az együttműködés.” - mondta a cég ügyvezetője.

Az elmúlt évtizedek alatt magánvállalkozássá vált a Holstein Genetika Kft., melynek életében újabb kihívást jelentő fejezet következik: a generációváltás.

„Édesapám a kezdetektől próbált belevonni a vállalkozásba. Már kiskoromban is volt alkalmam vele partnereket felkeresni. Szerintem titkon már akkor az volt a célja, hogy megszerettesse velem ezt az iparágat, szakmát.”

- mesélte ifj. Akác Balázs, aki 2017 óta a cég digitális menedzsere. Édesapja neki adja majd át a vezetést az elkövetkező időszakban.

Akác Balázs, a cég ügyvezetője gyermekeként szereti a Holstein Genetika Kft.-t. Nehéz feladatnak tartja a generációváltást, de majd átgondoltan és fokozatosan megpróbál visszavonulni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

E. coli - töltsük tele a szarvasmarhák itatóját!

A Cornell Egyetemen olyan kutatásokat végeznek, hogy meg lehet-e pontosan határozni azokat a területeket, ahonnan az E. coli fertőzések elterjedhetnek a szarvasmarhák között.

Mérsékelt piaci ármozgások

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratokra szóló jegyzéséről.

Szüret a kanadai háztetőkön

A városi méhészet már megszokott dolog Kanadában, de szőlőt termeszteni a házak tetején merőben újdonság. Montreálban három irodaház tetejét telepítették be szőlővel, az első szüretből készült bort idén tavasszal mutatták be.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

Az EU zöld megállapodás nyertese lehet a juhágazat

Augusztus 7-8-án a bárányhús fogyasztását népszerűsítő Bárány napok lesznek, agrár- és turisztikai szereplőkkel Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter alakul, a juhágazat szereplőit pedig kétféle támogatással is segíti a szaktárca - egyebek mellett ezekről volt szó a Juh- és Kecske Terméktanács sajtótájékoztatóján.

Hazai málnafajták

Az éghajlatváltozás nem kedvez ugyan a melegre érzékeny bogyósok termesztésének, de a kertben megtalálhatjuk a helyüket. A szamóca után a málna-fajtákat vesszük sorra, annál is inkább, mert Fertődön sok értékes magyar nemesítésű hibrid született.

„Úgy nem nyersz, ha meg sem próbálod” - Állattartó telepek korszerűsítése

Holló Mátyással már 2013-ban is találkoztunk, akkor a Kistermelők Lapjában az év juhászaként mutattuk be. Az idei találkozásunk apropója az, hogy megmutassuk, hogyan érdemes a gazdálkodásba, fejlesztésekbe pályázati forrást bevonni.

Ne hiányozzon portánkról!

Bütykös orrú lúdnak vagy sisakos lúdnak is nevezik. Szibériából, illetve Észak-Ázsia más területeiről származik; Kínában és Japánban már évszázadok óta tartják a nagyon ízletes, porhanyós, zsírban szegény húsa és jó tojáshozama miatt, amely évente 60-70 darabot jelent, körülbelül 120 grammos átlagsúllyal.

Rovarliszt felhasználása a takarmányozásban

A gazdasági állatfajok takarmányozásban egyre gyakrabban merül fel a szójadara és a halliszt helyettesítése más fehérjeforrásokkal. A szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladása (BSE) miatt hozott rendeletek tiltják, vagy jelentősen korlátozzák az állati eredetű takarmányok felhasználását a gazdasági állatok takarmányozásában. Ezért az elmúlt években fokozódott az érdeklődés a rovarliszt takarmányokba történő keverésére, a szójadara és a halliszt teljes vagy részleges kiváltása céljából.

A lovak, a gyöngytyúkok, a kuvasz és a többiek…

Birka, kecske, ló, szamár és némi baromfi is van Borda István gazdaságában Jászkisér külterületén, a csatornákkal szabdalt alföldi tájon. A gazda mosolygós szemű, nagy bajszú, büszke jásznak tűnik, de amikor megszólal, ízes beszédéből kiderül, hogy palóc, családja révén Balassagyarmatról került gyerekként a Jászságba. Borda István öt éve bérli a volt TSZ-telepet.