Back to top

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

A vállalat a járványügyi helyzet idejére korábban bevezetett munkarend szerint folytathatja tevékenységét.

A KITE Zrt. 2020. március 15-én Operatív Törzset állított fel, melynek feladata – a rendkívüli helyzet fennállása alatt – a vállalat további zavartalan működésének biztosítása. Az újonnan kialakított munkarend összhangban van a jelen kormányzati intézkedésekkel. Az eredményessége alapján pedig kijelenthető, hogy a KITE Zrt. tevékenysége zavartalan, működése stabil.

A munkatársak és partnerek egészségének védelme érdekében a kijárási korlátozás ideje alatt is „A” és „B” hetes beosztásokban, hosszabbított munkarend mellett, hetes ciklusokban dolgoznak azon kollégák, akik esetében a feladatok elvégzése személyes jelenlétet igényel a KITE Zrt. alközpontjainak vagy központjának területén. A munkavállalók másik csoportja továbbra is otthoni távmunkában végzi a feladatait, melyhez minden szükséges informatikai eszköz a rendelkezésükre áll. A számlák befogadása és azok határidőre történő pénzügyi teljesítése folyamatos és zavartalan.

A vállalat kereskedelmi tevékenysége változatlan, továbbra is vevőik rendelkezésére állnak szezonális beruházási és inputajánlatokkal, széles választékkal, melyekről az értékesítő kollégáktól és a különböző, jól megszokott felületekről folyamatosan lehet információt szerezni. A megrendelt termékek partnerek részére történő átadását továbbra is elsősorban kiszállítással valósítják meg, belső logisztikai hálózatuk kapacitását megnövelték a folyamatos és ütemes ellátás biztosítása érdekében. Az árufogadás korábban megadott rendje változatlan, a KITE Zrt. területére az árubeszállító, fuvarozó eszközök beléphetnek, az újonnan kialakított protokollnak megfelelően.

Hisznek abban, hogy ezen intézkedéseknek köszönhetően partnereik kiszolgálása folyamatos marad, és a mezőgazdasági szektor tevékenysége a megszokott módon és színvonalon folytatódik tovább.

Forrás: 
KITE Zrt. sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Járványok szorításában

Napjainkban egyszerre kell megbirkóznunk humán- és állatjárványokkal. Előbbiek közül minket most elsősorban a koronavírus fertőzése állít komoly próbatétel elé, az állategészségügyi szakembereknek azonban időről időre meg kell küzdeniük olyan betegségekkel, amelyek adott esetben emberre is veszélyesek lehetnek.

"Robotkutya", mint a gazda leghűségesebb társa?

A "Spot" nevű, más területen már bizonyított robottal most egy új-zélandi techcég kísérletezik: egyebek mellett juhok terelésére kezdték el használni a "robotebet", melyben nagy lehetőségeket látnak.

Tájékoztatás a 25 milliárd forintos mezőgazdasági többlettámogatás részleteiről

Az Agrárminisztérium három szakaszban hirdeti meg a Gazdaságvédelmi Alap által a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított 25 milliárd forintnyi, támogatási programot amelyek a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat segítik.

Lesz-e még a régi az orosz piac?

A spanyolországi exportőrszövetség, a FEPEX értesülései szerint az idén januártól áprilisig majdnem egyharmaddal több növényházi zöldség termett Oroszországban, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az idén év végén elvileg véget ér az uniós áru importtilalma, de kérdés, mekkora hely maradt az európai árunak több mint öt év embargó után.

A német szamócaidény kilátásai

Annak ellenére, hogy a szamócaszedés különösen korán kezdődött Németországban, nem tartott sokáig a pozitív tendencia.

Ne engedjenek a tisztességtelen nyomásnak a beszállítók, a kamara és a törvény is védi őket!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több áruházi beszállítótól kapott jelzéseket: azt tapasztalják, hogy egyes áruházláncok az általuk fizetendő különadót a mezőgazdasági- élelmiszeripari beszerzési árak letörésével akarják ellensúlyozni. A NAK felhívja az áruházláncok figyelmét arra, hogy törvényesen, tisztességesen járjanak el beszerzéseik során.

A hétvégén már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

A járványügyi helyzet enyhülésével ismét pályára állnak a vasúti kocsik két börzsönyi kisvasúti vonalon. 2020. május 23-tól már újra közlekednek vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán. A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.

Enyhítések mellett döntött a KITE Zrt.

A KITE Zrt. vezetősége Magyarország Kormányának hatályos intézkedéseit, az országos járványügyi helyzetet, az elmúlt hetek országos sajtóban kommunikált járványügyi tendenciáját és a csökkenő esetszámokat figyelembe véve a KITE Zrt. veszélyhelyzetben történő működésére vonatkozóan az enyhítések mellett döntött. Ezen döntések leginkább a vásárló partnereikkel való közvetlen kapcsolattartást érintik.

Új vágott virágok - Egy kertészet, ahol a folyamatos fejlődésben hisznek

Balástyán, a fővárostól 130 kilométerre található Varga Kovács Hortenzia és Balázs János kertészete. A házaspár több mint 40 éve termeszt vágott virágot, sikerük egyik kulcsa az, hogy hisznek a folyamatos fejlődésben és keresik az előrelépési lehetőségeket. Néhány éve hazai úttörőkként akkor még ritkaságnak számító, választékbővítő fajokat telepítettek.

Gyommagzúzó kombájnokra

A gabonabetakarító arató-cséplő gépek rostamaradékával, a pelyvával és a szalmával együtt a gépekből kikerülő gyommagvak és a lehullott gabonaszemek árvakelést eredményeznek a tarlón, ami csökkenti a talaj vízkészletét, és megnehezítik a tarlóművelést.